Tentaculele Mafiei lui Mihail Boldea au ajuns la Iaşi

Ziarul Atac, 9 aprilie 2012, Ora 00:23

  • print
  • |
tentaculele-mafiei-lui-mihail-boldea-au-ajuns-la-iasi-1.jpg

Cine ar fi crezut că numele deputatului gălăţean Mihail Boldea, arestat pentru constituirea unor grupuri infracţionale organizate, înşelăciune şi spălare de bani poate poate fi legat de Iaşi, tot în legătură cu scandaluri cu iz penal?

Ei bine, numele lui Boldea apare în mijlocul unei reţele care urmărea să pună mâna pe patrimoniul imobiliar al Universităţii Petre Andrei din Iaşi, cea mai mare instituţie de învăţământ superior din regiunea Moldovei. Pentru a distruge universitatea ieşeană şi pentru a-l ajuta pe Niculae Niculescu, fostul rector, invalidat pe funcţie de instanţele judecătoreşti, dar şi de miniştrii care au condus destinele Educaţiei, Boldea a făcut uz de toate instrumentele de care dispunea, de la relaţii până la influenţă politică.

Bineînţeles miza războiului în care Boldea i s-a alăturat lui Niculescu nu putea fi decât una imobiliară. Este vorba de clădiri care valorează, chiar şi în vremuri de criză, zeci de milioane de euro.

Război universitar

În mediul universitar, rivalitatea dintre Universitatea Petre Andrei din Iaşi şi universitatea gălăţeană Dunărea de Jos este de notorietate. Planurile cuplului Boldea - Niculescu urmăreau o singură finalitate: Niculescu să pună mâna pe universitate şi să distrugă, vânzând pe bucăţi, imobilele din care urmau să se înfrupte toţi complicii săi, printre care se număra şi Boldea.
Războiul surd dintre Universitatea gălăţeană Dunărea de Jos şi instituţia academică ieşeană a atins punctul culminant în 2011. Ca urmare a evaluării ARACIS, Universitatea Petre Andrei a obţinut gradul de „încredere", în condiţiile în care Universitatea Danubius a obţinut „încredere limitată".

Tentaculele caracatiţei

Principalul adversar al lui Niculae Niculescu este Doru Tompea, profesorul care a fost ales rector după ce primul dintre aceştia a fost invalidat de minister şi de hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile.  Războiul a continuat însă în instanţe, Niculescu deschizând procese după procese, sperând că va reuşi să-l dea jos pe Tompea.

Niculescu a găsit însă imediat sprijin la Galaţi, acolo unde a fost acceptat ca profesor îndrumător pentru doctorat, alături de colegii lui Boldea. Curios sau nu, colegii de la catedră ai lui Boldea, judecători la diverse instanţe, dar şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, l-au ajutat pe Niculescu pronunţând sentinţe dubioase, favorabile acestuia. Iată care sunt numai câteva dintre persoanele care s-au alăturat reţelei lui Niculescu.

În această serie, Boldea se alătura unor magistraţi, politicieni şi oameni de afaceri gălăţeni pe care Niculescu i-a „îndrumat", ca doctoranzi, la Universitatea „Dunărea de Jos" din Galaţi. Niculescu a ajuns şi la rectorul Universităţii Danubius, Benone Puşca, unde preda cursuri de drept şi Mihail Boldea. Niculescu a reuşit să strămute procesele la Galaţi, unde reţeaua lui Boldea era la butoane.

O reţea cu extensii până la cel mai înalt nivel

Capilarele reţelei Boldea - Niculescu au ajuns şi la Curtea de Apel Bucureşti, pe filiera Ioan Traian Ştefănescu, Brânduşa Ştefănescu, Vasile Bâcu şi Adrian Severin, care au sfidat flagrant, contra unor sume consistente de bani, acte administrative emise de instanţe judecătoreşti şi guvernamentale.  Dar nivelul cel mai înalt al reţelei poate fi depistat în cazul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, unde au ajuns judecătoare foste cadre didactice de la Universitatea Danubius din Galaţi. Este vorba despre Livia Doina, de Dragu Creţu, de Sarmisegetuza Tulbure, de Darie şi Mariana Ghena (şi în prezent profesoară la Universitatea Danubius) şi chiar despre Livia Doina Stanciu, actuala preşedinta a ICCJ.

Boldea a sărit la gâtul ministrului pentru Niculescu

Deputatul Mihail Boldea a uzat şi de pârghiile politice de care dispunea pentru a-i face jocurile lui Niculescu. Astfel, aşa cum se poate observa de pe site-ul Camerei Deputaţilor, acesta a adresat, pe data de 16.03.2010, o interpelare Ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului de la acea vreme, Daniel Petru Funeriu.  În mod evident, acest act a fost realizat la sugestia expresa a lui Niculescu, Boldea insinuând că la nivelul UPA din Iaşi ar „persista" o „stare de confuzie".

Pe data de 30.03.2010, Secretarul de Stat din cadrul Ministerului, Andrei Gheorghe Kiraly, i-a răspuns deputatului Boldea că UPA din Iaşi este condusă, în mod legal, de profesorul Doru Tompea, confirmat ca rector prin Ordinul Ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi că, întrucât „acest ordin a fost supus cenzurii instanţei de judecată" , reprezentarea instituţiei revine preşedintelui UPA (Anexa 2).

Şpagă ridicată de la bancomat?

O altă dovadă a implicării politice a deputatului Mihail Boldea în favoarea lui Niculescu şi în defavoarea respectării legii este dată de vizita efectuată la Iaşi, în luna aprilie 2011, de europarlamentarul Titi Dumitriu, prieten al deputatului gălăţean şi şef al PDL Brăila.
Atunci, acesta a fost aşteptat într-o seară, la ora 21.30, în faţa Hotelului Traian din Iaşi, de către un alt prieten al lui Boldea, numitul Bogdan Andronic, ginerele lui Niculae Niculescu, care l-a preluat în maşina sa, un Audi Q7 cu numărul de înmatriculare IS 07 RBN.

Coborând din maşina sa, un Volkswagen Tuareg cu numărul de înmatriculare GL 11 DCR, europarlamentarul Titi Dumitriu a urcat în automobilul condus de Andronic, care s-a îndreptat spre locuinţa lui Niculae Niculescu, situată pe strada Lascăr Catargi. Ajunşi acolo, la ora 21.40, cei doi au intrat în casă. La ora 22.40, din locuinţa lui Niculescu a ieşit doar ginerele său, Bogdan Andronic, care s-a îndreptat spre sediul ING din şoseaua Păcurari, unde şi-a verificat cardul la bancomat, după care s-a postat la aparatul de tranzacţii financiare.

După definitivarea operaţiunii, Andronic s-a îndreptat spre propria-i locuinţă. La ora 23.30, europarlamentarul Titi Dumitriu a părăsit casa lui Niculae Niculescu, a urcat într-un taxi şi s-a îndreptat spre Casa Bolta Rece, unde staţiona şoferul său.

Tudor LEAHU

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
04:17
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou