Proiect de peste zece milioane de lei pentru atragerea turiştilor în Maramureş

Ziarul Atac, 4 iunie 2012, Ora 17:30

  • print
  • |
proiect-de-peste-zece-milioane-de-lei-pentru-atragerea-turistilor-in-maramures-1.jpg

Cea mai întinsă arie protejată din nordul Carpaţilor Orientali, Parcul Naţional Munţii Rodnei, este pe cale să atragă ca un magnet turiştii din alte părţi ale ţării, dar şi din străinătate. Săptămâna trecută, mai exact în 30 mai, în localitatea Borşa, s-a dat startul implementării proiectului „Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei".

Proiectul, care urmează a fi implementat de Consiliul Judeţean Maramureş, în parteneriat cu Administraţia Parcului Naţional Munţii Rodnei, are o valoare totală de 10.885.586 lei, din care 8.801.683 lei reprezintă fonduri nerambursabile, prin Programul Operaţional Sectorial Mediu, Axa 4 - Implementarea sistemelor adecvate de management pentru protejarea naturii.

Planul se va desfăşura pe durata de 38 de luni. „Proiectul este unul extrem de important pentru turismul maramureşean şi vine în completarea a ceea ce am făcut până acum în acest sector. Obiectivul general al acestui proiect este protecţia biodiversităţii, precum şi evidenţierea frumuseţilor Maramureşului, Parcul Naţional Munţii Rodnei fiind unul dintre punctele deosebite de atracţie turistică ale judeţului", a declarat Mircea Man, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.

Trasee tematice

Unul dintre obiectivele proiectului „Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei" este creşterea numărului de turişti ai acestei zone, prin asigurarea unei infrasturcturi de vizitare adecvate: centru de vizitare, precum şi două trasee tematice. Acestea au rolul de a scoate în evidenţă rolul de sanctuar natural la nivel naţional. Totodată, proiectul vizează creşterea gradului de informare şi conştientizare în rândul comunităţilor locale şi a vizitatorilor cu privire la biodiversitatea Parcului Naţional Munţii Rodnei, prin intermediul unei game diverse de materiale informaţionale: documentare, ghiduri de specii, albume fotografice, evenimente, web site.

Parcul Naţional Munţii Rodnei - Rezervaţie a Biosferei

Parcul Naţional Munţii Rodnei a fost desemnat Rezervaţie a Biosferei de către Comitetul UNESCO „Omul şi Biosfera" (1979, Comitetul MAB UNESCO Paris) şi este cea mai întinsă arie protejată din nordul Carpaţilor Orientali, având o suprafaţă de 46.399 hectare. Totodată, reprezintă un sanctuar natural ce conservă o serie de ecosisteme reprezentative la nivel naţional şi care susţin o diversitate de specii rare, vulnerabile sau endemice. Dovadă este numărul mare de specii incluse în propunerea Listei Roşii a Parcului. Beneficiarii proiectului vor fi vizitatorii Parcului Naţional Munţii Rodnei, cei care vor lua parte la evenimentele culturale organizate în zonă, localnicii, dar şi elevii din şcolile limitrofe.

IOANA VLAD

 

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
21:20
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou