Adriana are nevoie de tine: orice donaţie îi poate salva viaţa!

Ziarul Atac, 12 august 2012, Ora 21:57

  • print
  • |
adriana-are-nevoie-de-tine-orice-donatie-ii-poate-salva-viata-27295-1.jpg

"Bun găsit,
Sunt Adriana Cuţa şi, la 25 de ani, mă confrunt cu o problemă de sănătate peste care am credinţa că voi trece cu bine. În 2008 am primit un diagnostic dur, angiosarcom la coapsă, un tip de cancer nu foarte întâlnit şi, prin urmare, deloc uşor de tratat. Am suferit atunci o primă operaţie, dar boala a recidivat. Există posibilitatea de a încerca un tratament în Europa, care a fost aplicat cu succes unor pacienţi cu diagnostice similare. De aceea îndrăznesc să vă cer sprijinul. Ajutorul vostru îmi va da şansa de a urma tratamentul şi un semn că nu sunt singură."

După operaţia din luna ianuarie a acestui an, plămânul Adrianei - colega noastră - e invadat de metastaze. Adriana este unul dintre editorii publicaţiei Cinemagia. Dacă citeşti aceste rânduri, cunoşti probabil povestea tragică prin care trece. Astăzi te rugăm să-i fii din nou alături. Adriana are nevoie de un tratament care se ridică la 3500 de euro pe lună, ce ar putea să aibă efect asupra tumorilor. Numără-te printre cei care luptă pentru viaţa unui om, pentru viaţa acestui om, colega şi prietena noastră, Adriana.

Colega noastră Adriana a pierdut, pe 19 mai, cel mai important examen din viaţa ei, după cum singură îl numeşte: rezultatul tomografiei toracice, efectuate la trei luni de la operaţia făcută de specialiştii din Anglia, este descurajator. Într-o lună au apărut 4 tumori cu dimensiuni între 3 şi 7 cm în plămânul stâng şi metastaze ganglionare.

Adriana face acum chimioterapie şi aşteaptă să înceapă tratamentul cu Votrient, un medicament de ultimă generaţie, o moleculă inhibitoare despre care studiile arată că este eficient în tratarea angiosarcoamelor. Tratamentul cu Votrient se ridică la 3500 de euro pe lună. Adriana îşi mai poate acoperi încă o lună de tratament din banii strânşi în urma campaniei iniţiate de Cinemagia.

Adriana a suferit la începutul acestui an o metastazectomie pulmonară, ce a constat în extirparea nodulului principal, de aproape 3 cm, localizat pe lobul stâng al plămânului, şi a unui nodul milimetric, adiacent, neobservat în urma evaluării CT (cu tomograful computerizat). Diagnosticul pus Adrianei în ianuarie 2011 a fost de angiosarcom la coapsa cu metastaze pulmonare.

Nodulul de aproape 3 cm trebuia operat pentru că tratamentul chirurgical este cel care influenteaza cel mai mult supravieţuirea pe termen lung, pentru că nodulul nu a raspuns la chimioterapie şi pentru că putea să metastazeze în oricare altă parte a organismului.

Iată ce povesteşte Adriana:

"După ce operaţia din Anglia şi recuperarea au decurs în cel mai bun mod posibil m-am întors în ţară cu recomandarea medicilor englezi de a nu mai face tratament (chimio şi radioterapie). Motivarea deciziei - că este un cancer care se dezvoltă încet şi tinde să nu răspundă la chimioterapie - mi s-a părut corectă. Şansele de recidivă erau mari, ştiam. M-am gândit mult până să iau decizia. În ciuda altor păreri avizate de a continua chimioterapia, am ales să merg pe mâna medicilor englezi pentru că am considerat că au cele mai multe informaţii despre această boală rară.

Primul mare test pe care trebuia să-l trec era tomografia toracică, la 3 luni după operaţie. Cel mai important examen din viaţa mea de până acum, nu se poate compara cu nimic. Am ales să o fac la 2 luni pentru a prinde o eventuală recidiva din timp. Rezultatul a fost cea mai proastă combinaţie din toate câte erau posibile: mi s-a spus că sunt bine, deşi nu eram.

Aşa că am mers liniştită acasă, am sărbătorit, am anunţat toţi prietenii şi cunoscuţii, neştiind că metastazele pulmonare cu recidivat şi sunt deja vizibile tomografic. La scurt timp am început să am dureri în partea stânga a toracelui. A trecut o luna. Durerile s-au înrăutăţit. Am apelat la calmate. Mă gândeam că nu are ce să fie, dacă CT-ul recent arăta aspect oncologic normal. Probabil durere postoperatorie. După alte două săptămâni durerile deveniseră atât de puternice încât am fost nevoită să reîncep investigaţiile medicale.

După ce cu numai o luna jumătate în urmă scanasem tot corpul de la gât în jos, nu mai rămâneau prea multe analize de făcut. Cum durerea se extinsese şi în zona cervicala mi s-a recomandat şi o radiografie de coloană cervicala. Aşa am descoperit întâmplător că - deşi nimic nu era vizibil radiografic pe coloană - exista o opacitate imensă în vârful plămânului stâng, ce punea mari semne de întrebare. Nu avea ce să fie, aveam CT pulmonar cu o luna şi jumătate în urmă, care spunea că plămânii sunt curaţi...

L-am refăcut pe 19 mai. Rezultatul: 4 tumori mari cu dimensiuni între 3 şi 7 cm în plămânul stâng... Plus ganglioni măriţi diagnosticati ca metastaze ganglionare, tot în zona plămânului..."

Adriana îşi ţine în frâu în aceste momente durerile foarte mari cu calmante puternice. După cea de-a patra şedinţă de chimioterapie cu Paclitaxel intenţionează să facă o nouă evaluare toracală CT (cu tomograful computerizat) pentru a vedea dacă metastazele au intrat în remisie cu ajutorul chimioterapiei sau nu. Este programată pentru evaluare în săptămâna 11-17 iunie 2012. Apelăm la ajutorul tău pentru a-i asigura Adrianei tratamentul care i-ar putea prelungi viaţa. Donează acum!

Colegii Adrianei!
RO72RZBR0000060009593270(lei)
RO38RZBR0000060013717255(euro)
deschise la Raiffeisen Bank.
Adriana Ioana Cuta poate fi contactata la: ioanacuta@yahoo.com

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
00:01
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou