Am învins leucemia, vreau să merg mai departe!

Ziarul Atac, 3 februarie 2014, Ora 00:00

  • print
  • |
am-invins-leucemia-vreau-sa-merg-mai-departe-37958-1.jpg

Vă rugăm să citiţi această scrisoare emoţionantă, venită din partea unei tinere care, în urma unei puncţii, a rămas imobilizată în scaunul cu rotile; nu s-a dat bătută, a luptat cu leucemia şi a învins-o, a sperat, a învăţat şi acum este studentă.

Are nevoie de ajutor pentru a merge la un centru de recuperare din staţiunea Moneasa, centru renumit în recuperări reuşite; are nevoie şi de bani de transport. Vă rugăm să întindeţi o mână de ajutor acestei tinere fete!

"Mă numesc Mihalache Maria Florentina, domiciliată în Com. Scoarţa Sat Bobu Jud. Gorj şi am vârsta de 19 ani. În data de 1 iunie 2011 am fost diagnosticată cu Leucemie acută limfoblastică (LAL) la spitalul de urgenţă Craiova, incepând chimioterapia pe 7 iunie şi pe 24 iunie mi-a fost administrat în coloană medicamentul metrotexat(mtx), procedură în urma căreia mi-a fost atins un nerv, iar din acea dată am paralizat. De atunci sunt legată de un scaun cu rotile, iar din data de 5 august, cu speranţa în suflet, am plecat înspre Bucureşti la IOB.

Acolo a început lupta mea din răsputeri cu această boală nemiloasă, stărilor continue de greaţă, oboseală şi durere, adăugându-se dependența de scaunul cu rotile şi nevoia permanentă de însoţitor. Între curele de citostatice şi radioterapie, m-am rugat neîncetat la Dumnezeu să fiu ceea dinainte, să mă pot bucura de viaţă la fel ca ceilalţi tineri de vârsta mea. Nu am avut o copilărie prea fericită, deoarece în urmă cu 7 ani mama mea suferind de diabet şi-a pierdut vederea.

Acum, după lungi cure de chimioterapie şi radioterapie am trecut pe tratament de întreţinere cu comprimate de metrotexat (mtx) şi purinethol. Cu toate greutăţile şi necazurile, acum sunt studentă la Universitatea Constantin Brâncuşi Tg- Jiu - Administraţie public, unde am intrat la studii cu taxă, taxa însemnând 2800 de lei, dar am reducere şi plătesc 2000 de lei. Este foarte greu. Deoarece sunt dependentă de scaunul cu rotile, medicii mi-au zis că mă pot recupera numai prin recuperare medicală foarte multă, asta însemnând să merg la băi, la spitale de recuperare.

Am găsit la Băile Moneasa un centru foarte bun unde am aflat că s-au mai recuperat foarte multe persoane. Acolo pot merge fără plată doar 18 zile pe an prin bilet de la Casa de pensii, în rest plătesc 150 lei pe zi; cu cât mai multe zile fac recuperare, cu atât mai bine; pe lângă costul recuparării, mai este şi costul transportului până acolo, căci fiind imobilizată nu pot merge decât cu maşina mică şi asta costă foarte mulţi bani, iar familia mea nu şi-i poate permite.

Au fost zile în care nu am avut ce pune pe masă, banca este aproape să ne ia casa. E greu, e foarte greu... Tatăl neavând rezolvare la aceste probleme, s-a îmbolnăvit de diabet de atâta supărare. La boala pe care o am îmi mai trebuie şi un regim alimentar foarte bun, care înseamnă tot cheltuială... Tot bani!

Mi-aşi dori ca oameni cu suflet bun, care citesc aceste rânduri, să-mi dea o mână de ajutor şi să mă sprijine în această luptă!
Dumnezeu să vă ajute!"

Contul unde puteţi face donaţii este: RO40BRDE200SV42727412000 deschis la BRD Tg. Jiu, pe numele tatălui meu, Mihalache Constantin, telefon 0760323693

Sănătatea este un cuvânt mare. Ea cuprinde nu numai corpul, mintea şi spiritul ci şi perspectiva unui om (James H. West)
Să o ajutăm pe Maria Florentina să fie pe deplin sănătoasă, să contribuim la redarea ei sociatății... a învins leucemia, putem să o ajutăm să se ridice din scaunul cu rotile, făcând o cât de mică donaţie în contul afişat.

Mulţumim!

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:04
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou