Bariera spre Cheile Râşnoavei se ridică doar contra cost

Ziarul Atac, 22 iulie 2012, Ora 22:51

  • print
  • |
bariera-spre-cheile-rasnoavei-se-ridica-doar-contra-cost-27148-1.jpg

În fiecare an, la Cheile Râşnoavei sosesc mii de iubitori ai muntelui. Turişti români şi străini, unii împătimiţi ai sportului extrem, alţii doar ai muntelui şi practicanţi de ocazie ai turismului de agrement.

Cu rucsacii în spate, antrenaţi în trasee montane sau veniţi cu autoturismele personale doar pentru un grătar în aer liber, aceştia sunt întâmpinaţi de frumuseţile zonei, dar şi de o barieră.

Din anul 2005 la Râşnov, primăria oraşului Râşnov a decis, printr-o hotărâre a Consiliului local, să ridice bariera spre Cheile Râşnoavei doar contra cost. Această "lege" aberantă este pusă în practică de SRL-ul Naf Business, firmă care a semnat cu primăria un contract în participaţiune pe patru ani, prin care 38,5 hectare de zonă muntoasă se exploatează reciproc.

Proprietarul la acea vreme a firmei? Florin Nan, un consilier local al PNL Râşnov. Cum treaba ar fi bătut la ochii, el a vândut firma numitului STĂNESCU CRISTIAN, care la randul său a cedat firma potrivit înregistrării 84/1.262.592 din Monitorul Oficial, partea a IV-a nr. 4548 din 01.09.2009, Roxanei Totea şi Elenei Guteanu, mama lui Guteanu Gabriel, inspector turism gradul III - Centru de informare în turism din cadrul Primăriei Oraşului Râşnov.

În acest fel s-a cam pierdut urma celor care administrează această firmă. În urma acestei afaceri, primăria nu a luat nici un ban. Curios ar fi şi faptul că doamna Elena Guteanu a ajuns în posesia terenurilor puse acum în vânzare: 3 terenuri cu o suprafaţă de 27,000 metrii pătraţi. Unul de 1000 metrii pătraţi, unul de 10,000 metrii pătraţi şi altul de 16,000 metrii pătraţi. Probabil ca răsplată pentru serviciile aduse primarului Râşnovului.

Un cititor anonim

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
00:51
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou