Caz umanitar dramatic: Ajută-l pe Iarco să respire şi să aibă un cărucior electric

Ziarul Atac, 5 mai 2014, Ora 11:11

  • print
  • |
caz-umanitar-dramatic-ajuta-l-pe-iarco-sa-respire-si-sa-aiba-un-carucior-electric-39888-1.jpg

Iarco este din comuna Plopiş, jud. Sălaj. Primii ani din copilărie i-a petrecut normal, nimic nu prevestea drama prin care va trece pentru tot restul vieţii lui.

Începând cu vârsta de 10 ani, în timp ce se juca cu copii, şi-a dat seama că merge foarte greu şi că nu mai poate alerga ca şi ceilalţi copii. În urma investigaţiilor s-a descoperit că suferă de amiotrofie spinală, o boală care distruge fiecare ţesut de muşchi din corp, afectându-i respiraţia, şi toate organele interne. Boala a avansat rapid încât acum, la doar 18 ani ani, are doar 17 kg.

Datorită bolii i s-a făcut traheostomă, asta înseamnă o tăietură în gât prin care respiră aproape permament la un aparat de respirat. În fiecare seară doarme conectat la acest aparat, iar mama lui îl veghează noapte de noapte pentru că există riscul să moară în somn. De ceva timp datorită bolii nu mai poate înghiţi mâncarea decât foarte greu, de aceea Iarco va fi supus unei operaţii prin care va putea fi hrănit numai cu ajutorul unui aparat care va fi pus în stomac şi cu o sondă.

Cea mai mare parte a timpului Iarco stă în pat. Corpul lui este înţepenit datorită bolii, încât nu îşi mai poate întinde picioarele sau mişca mâinile. Din când în când mama lui îl mai întoarce de pe o parte pe alta. Iarco este un băiat ca oricare altul: îi plac mult maşinile, computerul şi internetul. Dar pentru că locuieşte într-o zonă izolată nu are acces la internet. Cea mai mare parte a timpului o petrece uitându-se la televizor, mama lui fiind permanent lângă el.

Pentru Iarco nu se mai poate face aproape nimic, pentru că această boală nu se va mai vindeca niciodată. Iarco are însă un vis, acela de a putea avea parte de ceea ce noi oamenii sănătoşi ne putem bucura în fiecare zi. Cel mai mult îşi doreşte să poată ieşi în sat cu copii, să respire aer curat, să se plimbe în natură, să poată merge la biserică, să îşi viziteze rudele şi verişorii din sat, fără să mai depindă de mama lui, care este nevoită să îl ducă mereu în braţe.

Cât a putut, mama lui Iarco l-a dus în braţe. Acum nu mai poate, pentru că are probleme cu spatele. De aceea, Iarco are un vis pe care părinţii lui nu îl pot îndeplini. Visul cel mai mare al lui este să aibă un cărucior electric de teren, special conceput pentru această boală gravă, pentru că acolo unde locuieşte el nu există şosea şi nici drum pietruit, iar un cărucior normal nu îl ajută cu nimic. Îşi doreşte un cărucior de teren pentru ca să se poată bucura de viaţă, de prieteni, de natură.

Părinţii lui Iarco au vândut tot ce au avut în gospodărie cheltuind totul pe medicamente, în spitale şi pentru întreţinerea lunară a aparatului de respirat. Familia lui Iarco cheltuieşte în fiecare zi 10 euro pe filtrul de respirat. Noi, oamenii sănătoşi, cei care ne putem bucura de două mâini, de două picioare, noi cei care putem alerga, putem respira, doar noi putem să îi îndeplinim visul lui Iarco, acela de a avea un cărucior pentru boala lui.

Cu toții putem contribui pentru ca visului lui Iarco să devină realitate. Noi împreună, putem schimba viaţa acestui copil, putem uşura suferinţa lui şi a părinţilor, îl putem ajuta să se bucure de viaţă.

Iarco suferă de următoarele boli:

  • Miopatie congenitală
  • Insuficiență respiratorie cronică
  • Traheostomie
  • Ventilaţie mecanică
  • Stenoză duodenală prin bride ladd operată
  • Megaduoden
  • Malrotație intenstinală

Căruciorul electric de teren costă 6.500 de euro.
Telefon: 0749.402.098 sau 0766.365.833 sau email: infosperanta@gmail.com

Cei care doriţi să donaţi pentru Iarco pentru cumpărarea căruciorului vă rugăm să folosiţi metodele de donaţie de mai jos:
Vă rugăm să specificaţi prin email sau telefonic destinaţia sumei, pentru a o direcţiona conform cu dorinţa dvs: PT IARCO

În conturile bancare deschise la BCR pe numele asociaţiei umanitare Misiunea Speranţa pentru România:
În lei: RO39 RZBR 0000 0600 1204 2338 deschis la Raiffeisen Bank
În euro: RO24 RZBR 0000 0600 1218 9757, la Raiffeisen Bank
CODE SWIFT: RZBRROBU

Vă mulțumim!

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
05:12
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou