Daniel are nevoie urgent de ajutorul vostru!

Ziarul Atac, 13 mai 2013, Ora 00:00

  • print
  • |
daniel-are-nevoie-urgent-de-ajutorul-vostru-30711-1.jpg

Sunt Stela Pârvu, mama lui Daniel. Imi vine foarte greu să scriu aceste rânduri...

Îmi amintesc prima zi de viaţă a lui Daniel, acum aproape 10 luni de zile, pe 9 iulie 2012. Ce învălmăşeală de sentimente năvălesc în suflet când îţi vezi copilul pentru prima dată - bucurie, emoţie, teamă, iubire dar mai ales speranţa... speranţa că totul va fi bine, că micuţul va creşte mare şi sănătos.

Deja vedeam cum va creşte frumos, ce bucurie va fi când va sta în funduleţ, când va face primii paşi, când va spune "mama", când va aştepta cu sufletul la gură de Crăciun să vină Moşul cu jucării, să împodobească bradul cu fel de fel de globuleţe colorate, când va încerca să mă ajute la vopsit ouăle de Paşte - probabil va sparge câteva în entuziasmul său - cum va zburda cu picioruşele goale prin iarba umedă undeva la ţară sau la munte sau pe plajă... oriunde va fi cu noi în vacanţe, cum se va bucura de natură, de lucrurile frumoase ale vieţii, de soare, de ploaie, de apă, de zăpadă de tot... de prieteni buni, de familie şi cum ne vom bucura şi noi alături de el şi prin el ca şi cum ne-am retrăi copilăria, ca şi cum mai avem încă o şansă să vedem totul prin ochii inocenţi ai copilăriei. Toate astea mi-au venit în minte când l-am avut în braţe pe Daniel pentru prima dată...

Un vis şi apoi..... visul s-a transformat în coşmar.

Pe 17 decembrie 2012, chiar de Sfântul Daniel şi de ziua de naştere a soţului, m-am internat în spital cu Daniel deaorece avea febră foarte mare, vărsături, scaune lichide, tuse. Daniel a avut de la naştere reflux gastro-esofagian cu particularitatea că varsa pe fosele nazale după fiecare masă, existând mereu pericolul să aspire în plămâni, ceea ce s-a şi întâmplat. După trei zile de la internare starea lui s-a agravat, a făcut nenumărate crize de apnee, convulsii pe fondul unei hipocalcemii severe.

Investigaţiile arată hipoparatiroidism. După o lună şi jumătate de tratament scaunele lichide şi febra se menţin. Analizele de imunitate aduc un diagnostic extrem de dificil: imunodeficienţa severă primară. Împreună cu hipoparatiroidismul şi celelalte probleme ale lui Daniel (reluxul gastro-esofagian, probleme de alimentaţie, vărsături frecvente pe fosele nazale şi nu pe guriţa cu risc de aspiraţie) conturează diagnosticul de sindrom DiGeorge.

Starea lui devine delicată, cu greu se pot localiza infecţiile care par să scape de sub control. A făcut septicemie cu determinări multiple: digestive, otice , mastoida cu germeni (enterococ, stafilococ , Klebsiella şi fungi). Infecţiile otice au dus la două operaţii de otomastoidita la vârsta de 7 luni, de la ultima ramanad cu o semipareza facială. Starea lui a fost atât de gravă încât am fost la un pas să-l pierdem, este o minune că a supravieţuit. După trei luni de internare, din decembrie până în martie, ieşim din spital şi plecăm la Timişoara pentru investigaţii mai amănunţite pe partea de imunologie.

Există o şansă: transplantul de timus. Iniţial se făcea doar în SUA şi era considerat pentru români total inaccesibil datorită distanţei şi preţului enorm (între 500.000 şi 1 milion de $) dar mai recent această procedură se poate face şi în Anglia. Costul intervenţiei este de aproximativ 100.000 de lire, suma ce depăşeşte cu mult posibilităţile noastre.

Nu întâmplător repet ce am spus mai devreme, vă rog, ajutaţi-ne să-l vedem cum va creşte frumos, cum va aştepta cu sufletul la gură de Crăciun să vină Moşul cu jucării, (primul Crăciun din viaţa lui l-a petrecut în spital - măcar următoarele să fie mai bune), cum va încerca să mă ajute la vopsit ouăle de Paşte, cum va zburda cu picioruşele goale prin iarba umedă undeva la ţara sau la munte sau pe plajă... oriunde va fi cu noi în vacanţe.

Mulţumim!

Suma necesară transplantului de timus: 100.000 lire sterline
Suma strânsă până acum RON: 15.028 lei, adică 2.929 lire sterline
Suma strânsă până acum EUR: 50 euro, adică 42 lire sterline

Puteţi dona apelând numărul de teledon (obţinut cu sprijinul Asociaţiei P.A.V.E.L. şi suportul Romtelecom) pentru campania: ‘Salvati copiii!', în perioada 8 mai 2012 - 31 august 2013: 0900 900 348 cu 8 euro/apel (număr apelabil doar din reţeaua Romtelecom)

Deasemenea puteţi dona în conturile deschise pe numele Pîrvu Stela Andreea la Reiffeisen Bank Bucureşti - Agenţia Crangasi: (pentru donaţii din străinătate codul SWIFT este = RZBRROBU)

Cont bancar în lei: RO54RZBR0000010014555777
Cont bancar în euro: RO08RZBR0000060015603184

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:52
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou