David Stoicescu are 4 ani și tot ce își dorește este să meargă

Ziarul Atac, 24 februarie 2014, Ora 00:00

  • print
  • |
david-stoicescu-are-4-ani-si-tot-ce-isi-doreste-este-sa-mearga-38276-1.jpg

David are acum 4 ani, o poveste impresionantă şi plină de durere, suferinţă şi speranţă. S-a născut mai devreme un pic, era nerăbdător să o vadă pe mami.

Din primele ore de viaţă, David a început să lupte. Medicii credeau că puiul din burtică are 3 kilograme, dar surpriză era mai mare cu un kilogram, lucru care a îngreunat mult naşterea lui.

Au apărut complicaţii şi David s-a asfixiat în timp ce venea pe lume. Pentru mama, naşterea a fost un real coşmar, iar complicaţiile bebeluşului au fost groaznice. A luat nota 3 la naştere şi a fost dus imediat la secţia de terapie intensivă. Acolo medicii neonatologi au făcut timp de trei săptămâni tot ce le-a stat în putinţă să îl salveze pe David.

Din păcate asfixierea pe care puiul o suferise la naştere i-au afectat partea din creier care se ocupă de sistemul locomotor. A trebuit să stea intubat zile întregi. Medicii i-au spus încă de atunci mamei că David nu va merge sau dacă va merge va fi peste câţiva ani, foarte târziu şi numai cu ajutorul kinetoterapiei.

Mic, firav şi la doar două luni, David a început şedinţele de kinetoterapie. Drumuri zilnice şi ore petrecute prin spitale în speranţa că puiul va deveni încet, încet un copil normal. Dar n-a fost aşa şi disperarea părinţilor a venit din nou pe când David avea 6 luni. A început să facă nişte crize epileptice. O nouă încercare grea şi dureroasă. Au interupt kinetoterapia şi au început un tratament neurologic care avea să îi fure lui David tot progresul pe care îl făcuse până atunci.

Nu îşi închipuiau că vor mai trece prin asemenea spaime încă o dată. Tratamentul a dat roade şi au reuşit să ţină sub control cavernomul descoperit la creier. Au reluat kinetoterapia cu o speranţa că, cu multă muncă şi ajutor David se va recupera.

Din multiplele complicaţii neurologice, la cei 4 ani, David nu poate merge, nu se poate juca în parc, nu poate avea prieteni, nu poate alerga sau mânca singur. Este atât de greu ca la vârsta lui să fie plimbat în căruţul de bebeluş. Copilăria lui înseamnă încă numai vizite la medici şi şedinţe de kinetoterapie.

Rezultatele de aici vin greu aşa că mama lui David s-a interesat peste tot ce ar putea face mai mult ca să îi dea puștiului ei şansa de a merge. În Istanbul este o clinică în care prin câteva operaţii la şold şi ligamente, David va învăţa să meargă. Singura lor problemă este suma imensă pe care trebuie să o plătească pentru aceste intervenţii. O sumă ce trece de 30 de mii de euro. Împreună îi putem da lui David şansa la o viaţă normală. Este atât de uşor. Cu un SMS de 2 euro la nr. 8848 sau în conturile Fundaţiei Mereu Aproape.

Toată preţuirea şi recunoştinţa noastră, vouă românilor de pretutindeni! Vouă OAMENILOR cu un suflet cât CERUL!

David vă este recunoscător pentru cei 2 Euro donaţi prin sms trimis la 8848 (numere gratuite) în reţelele VODAFONE, ORANGE ŞI COSMOTE. Vă mulţumim că sunteţi alălturi de noi în Campania aceasta, fără VOI n-am fi putut fi aici, pe frontul acesta de linia întâi, fără VOI aceşti COPII poate că nu ar avea nici o şansă să meargă mai departe, în VIAŢĂ!

De asemenea, puteţi dona (David vă mulţumeşte şi pentru acest gest minunat) prin Romtelecom, formând:

0 900 900 301- 10 euro/apel
0 900 900 303 - 3 euro/apel
0 900 900 305 - 5 euro/apel

*Nu se percepe TVA.

Prin PayPal (pentru românii din străinătate). Menţionaţi numele copilului. Sau direct, în contul Fundaţiei Mereu Aproape, cu menţiunea "David Stoicescu"

CIF 18212553: în lei - RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500, în Euro - RO 31 BRDE 450 SV 2376 153 4500, deschise la BRD GSG SMCC, cod SWIFT BRDEROBU

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
23:47
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou