Drama puştiului de 4 ani, Cătălin Caloiu, se numeşte LEUCEMIE

Ziarul Atac, 8 iulie 2013, Ora 00:00

  • print
  • |
drama-pustiului-de-4-ani-catalin-caloiu-se-numeste-leucemie-32291-1.jpg

Acum trei luni familia Căloiu era o familie fericită, care-şi creştea cu drag cei doi copii, o fetiţă de şase ani şi un băieţel de nici patru ani. Pentru micuţi, părinţii făceau deja planuri de vacanţă.

Însă viaţa avea să le zdruncine din temelii liniştea, când cel mic, Cătălin, a început să se plângă că îl jenează ceva în zona gâtului.

După prima palpare, mama lui a descoperit că micuţul avea un ganglion... şi de aici a început drama familiei Caloiu, căci din ziua respectivă nimic nu a mai fost ca în trecut.

Micuţul a fost dus la Spitalul Marie Curie, unde un specialist renumit l-a consultat şi a dat verdictul spunând că mama exagerează şi că e vorba doar despre o răceală banală. Acesta a insistat să i se facă o serie de analize copilului şi, culmea, rezultatele au indicat faptul că băieţelul era perfect sănătos.

În ciuda acestui lucru, părinţii au mers la un hematolog de la I Cl Fundeni încercând să descopere de ce febra fiului lor nu scădea, la fel ca şi umflătura din zona gâtului.

După altă serie de analize care au ieşit în limite normale, părinţii au plecat val-vârtej în străinătate, speriaţi de posibilitatea lansată de hematolog, care bănuia că ar fi vorba de o formă de leucemie şi nici de cum de o "banală răceală", iar acesta nu s-a înşelat! La două zile de la internarea într-o clinică din Munchen, familia a fost înştiinţată că au de-a face cu o leucemie acută limfoblastică şi micuţul trebuie să înceapă rapid şedinţele de chimioterapie.

Vigilenţa părinţilor a făcut ca băieţelul să poată fi salvat, căci această boală cruntă, leucemia, poate fi tratată şi şansele de vindecare sunt de peste 90%... Însă costurile sunt foarte mari, 150.000 de euro. Ce au făcut părinţii? Au vândut tot, casa, maşina, au apelat la rude şi prieteni, reuşind să strângă astfel cei 50.000 de euro necesari pentru a începe tratamentul în Germania. Practic, ei s-au mutat la Munchen, luând-o şi pe surioara lui Cătălin, pe Alexia, astfel încât familia să rămână unită şi Cătălin să-i aibe alături pe cei dragi.

Au virat deja 50.000 de euro în contul spitalului, dar acum banii sunt pe sfârșite. În curând vor avea nevoie de o nouă tranșă și, cumva, trebuie să aibă pregătiți alți 100.000 de euro. În tot acest timp, Cătălin a făcut nu mai puțin de trei anestezii generale, iar de duminică are din nou febră.

Rezistă precum eroii din poveștile pe care mama i le citește la culcare, dar are un noian de întrebări la care așteaptă răspunsuri: "Mami, eu de ce nu mai pot să mănânc înghețată? De ce nu mai pot să alerg? Dar cu biclicleta de ce nu pot să merg? De ce nu pot să merg acasă să dorm în patul meu, pe perna mea cu mașinuțe?" Nu mai are nici răbdare, nici putere, dar nu se plânge. Doar surioara lui mai mare înțelege prea bine că fratele ei s-a schimbat și își chestionează mereu părinții: "Când o să se facă bine Cătălin? Când o să mă iubească așa cum mă iubea înainte?".

Acest băieţel are 90% şanse să se însănătoşească dacă parcurge toate protocoalele şi face tot tratamentul, adică dacă părinţii reuşesc să strângă 100.000 de euro. Sunt mulţi bani, dar aici vorbim de ŞANSE REALE de vindecare, căci boala a fost descoperită la timp.

Să-i dăm lui Cătălin această ŞANSĂ REALĂ la viaţă, să-l ajutăm cu toţii!

Pe 14 iulie este ziua lui şi ne-am dori ca toţi cei care au citit despre el, să-i facă un cadou, o donaţie în conturile de mai jos deschise pe numele mamei Alexandra Caloiu la Banca Transilvania.

IBAN: RO55 BTRL 0430 1201 T013 25XX (CONT ÎN RON), Banca Transilvania

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
10:35
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou