Eu sunt Manu şi am nevoie de ajutor!

Ziarul Atac, 22 octombrie 2012, Ora 00:14

  • print
  • |
eu-sunt-manu-si-am-nevoie-de-ajutor-27776-1.jpg

Emanuel s-a născut în judeţul Călăraşi în data de 16 februarie 2010, fiind al cincilea copil dintre cei şase ai familiei Cânciu Victor şi Paula. Emanuel Cânciu a fost diagnosticat pe 4 octombrie 2011 cu leucemie acută limfoblastică.

Inițial, băiețelului i s-a făcut rău, iar părinții l-au dus la Spitalul Județean de Urgență Călărași, unde medicul de gardă i-a spus bunicii că nu are nimic, i-a dat un tratament și l-a trimis acasă. După doar o săptămână, acestuia i s-a făcut iarăşi rău. Văzând că starea de sănătate a băieţelului se înrăutăţeşte, făcând febră mare şi umflândui-se capul și tot corpul, părinții l-au transportat la un spital în București.

Doctorii de la Spitalul Fundeni le-au dat acestora diagnosticul crunt: leucemie acută limfoblastică și le-au spus că dacă ar mai fi întârziat o săptămână l-ar fi pierdut pe Emanuel.

LEUCEMIE, diagnosticul transmis a venit ca un fulger, căci le-a fost explicat faptul că este un cancer al sângelui care nu poate fi tratat decât cu citostatice şi cu multe luni petrecute în spital. A fost preluat de dl. Dr. Neamţu şi aici, în Fundnei, au început lungile zile în care în fiecare dimineaţă i se recoltau analize, i se puneau branule, i se făceau puncţii; aşteptarea zilnică a rezultatului unei analize este o stare cumplită, de ea depinzând continuarea tratamentului, din păcate, după setul complet de investigaţii a fost confirmat diagnosticul de LEUCEMIE ACUTĂ LIMFOBLASTICA L1 CU CELULA B.

Rupt din sânul familiei, unde era obişnuit cu fraţii lui, micuţul a plâns foarte mult şi a devenit un băieţel foarte temător, refuzând comunicarea cu ceilalţi copii din spital sau cu personalul medical; părinţii făceau cu schimbul şi stăteau cu băiatul în spital, curele cu citostatic întinzându-se pe cel puţin două luni/cura. În acest timp, ceilalţi copii au rămas în îngrijirea tatălui, Florentina (19 ani), Daniel (16 ani), Iulia (13 ani), Rebeca (5 ani) mergând fiecare la şcoală sau la grădiniţă, dar a apărut şi Damaris (1 an), aşa că a venit tatăl să stea cu Emanuel în spital şi mama a mers acasă la ceilalţi copii.

Tratamentul a dat rezultate, boala intrând în remisie, dar curele dure cu citostatic au slăbit organismul micuţului, el făcând tot felul de alte complicaţii, care i-au alterat starea de sănătate şi, în loc să meargă acasă, copilul este tot în spital şi acum.

Vorbeam astăzi cu mama şi-mi spunea cât îi este de greu să-şi lase ceilalţi copii acasă, şi să le ducă grijă, este foarte obosită, lacrimile îi curg pe obraz, nici Emanuel nu este prea bine, astăzi i-au făcut puncţie şi aşteaptă cu sufletul la gură rezultatul.

În castronelul copilului pentru prânz este doar supa cu pâine de la spital. El are nevoie de alimentaţie suplimentară, de legume şi fructe proaspete dar nu are de unde să-i cumpere, nu are bani; tatăl nu mai are servici, ca să stea acasă cu copiii, iar drepturile de care beneficiază mama în urma încadrării copilului în grad de handicap grav (520 lei) nu-i ajung decât pentru pampers şi pentru drumul de acasă la spital şi invers. Nu au bani de lemne şi iarna bate la uşă! Şi mama plânge iar, căci nu ştie cum vor supravieţui copiii ei!

Familia Cânciu are nevoie de ajutor financiar şi vă rugăm să vă alăturaţi Asociaţiei P.A.V.E.L. în demersurile făcute pentru binele acestei familii.

Adresa familiei este: sat Tonea, com Modelu, jud Călăraşi, str. Prepeliţei nr 8A. Cont: RO44CRCOX120403000025367 deschis la Banca Cooperatistă Record Călăraşi, PL Modelu pe numele Cânciu Paula.

Telefon: Cânciu Paula 0726.975.921

Cu drag,
Roxana Dumitru,
Lucrător social la Asociaţia P.A.V.E.L.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
02:43
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou