Fetiţa care aşteaptă să se joace cu zâmbete

Ziarul Atac, 26 august 2013, Ora 00:00

  • print
  • |
fetita-care-asteapta-sa-se-joace-cu-zambete-33609-1.jpg

Popa Simona e o fetiţă săracă născută undeva într-un sat din Teleorman. Acum stă într-o garsonieră prin Bucureşti. Nu e dărâmată. Poate zâmbi. Face asta din când în când, doar că de la o vreme îşi ascunde zâmbetele undeva în sân. Nu mai poate crea acel răsărit de soare frumos pe chipul ei. Dinţii i s-au rărit. S-au mai fisurat de la atâta strâns din dinţi.

De nouă ani are o formă de cancer. A început războiul cu acest monstru de la vârsta de 5 ani. În octombrie îşi va lua buletinul. A luptat ceva timp şi nu vrea să se dea bătută nici acum. Tocmai de aceea vrea să arate lumii că ea are tăria de a zâmbi. Dacă ar avea şi dinţii ar ajuta-o şi mai mult. Doar ca mama ei a cheltuit tot ce a avut în tot acest răstimp pentru a-i da fetei motive să zâmbească, să spere.
Nu mai are cu ce să plătească acum şi un stomatolog. Ea se mulţumeşte şi cu zâmbete mai ştirb. Doar e faţa ei dragă. Soţul a părăsit-o cu mult timp în urmă. De fetiţă a avut grijă împreună cu părinţii ei. Au făcut şi ei ce au putut.
Cu sărăcia lor şi-au învăţat fetiţa să nu renunţe să viseze la zile în care zâmbetele îşi vor face de cap. Acum nu mai ştie cât or mai ţine-o şi pe ea puterile. De pe la jumătatea lunii februarie când băieţii alergau buimaci după flori să-şi uimească iubitele de ziua Sfântului Valentin, ea a venit cu fetiţa şi şi-a continuat periplul prin spitalele Capitalei.
Acum are nişte vise atât de mici! Vise mici pentru mulţi dintre noi, dar uriaşe pentru inima ei copleşită. Visează la un stomatolog inimos, la un cărucior în care să mai poarte fetiţa pe ici pe colo, de la un spital la altul. Visează la inimi atât de mari încât să o lase să lucreze pe undeva câte patru ore poate, poate o mai reuşi să plătească vreo analiză, vreun medicament. Se încăpăţânează femeia. Vrea cu orice preţ să-i cumpere fetiţei zâmbete. Credeţi că am putea-o ajuta cumva?
Cont deschis la Banca BRD pe numele Birjaru Gina:
RO60 BRDE 410S V908 9343 4100
Număr de contact: 0785.970.845 - Birjaru Gina

Poza: http://apeluriumanitare.wordpress.com/2013/07/04/fetita-care-asteapta-sa-se-joace-cu-zambete/

Răzvan, un băieţel de 5 ani are nevoie doar de teste de glicemie

Răzvan este un băieţel în vârstă de 5 ani, în urmă cu 2 ani jumate a fost diagnosticat cu diabet tip1 insulino-dependent. Din cauza problemelor financiare cu care ne confruntăm, nu reuşim să îi cumpărăm testele de glicemie iar pentru a evita complicaţiile diabetului, trebuie testat din 3 în 3 ore.

Este în peroada de remisiune de la 4 injecţii de insulină a rămas la o singură injecţie de insulină bazală pe care o face dimineaţa şi ca să îl menţinem la această doză trebuie testat la trei ore, din această cauză cele trei sute de teste pe care ni le dă statul nu ne ajung decât pentru o lună de zile, iar restul le cumpărăm noi.

Am dori să solicităm un ajutor din partea celor care nu folosesc atâtea teste de glicemie şi care nu au ce face cu ele să ne ajute. Diabetul lui a fost declanşat din cauza doctorilor care i-au făcut patru perfuzii de glucoză 500ml în două zile, la vârsta de 2 ani jumate fără nici o analiză de sânge la internare. După două zile de la externare copilul meu a slăbit 2 kilograme, ajungând la glicemie de 850.

Doar atâta dorim: teste de glicemie şi dacă se poate un control amănunţit al pancreasului.

Vă mulţumesc.

Persoană de contact: Pătraşcu Mihai-Răzvan
Telefon: 0729.651.015
Email: razvan.baby32@yahoo.com

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
21:38
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou