Fosta campioană Adina Mărgulescu trăieşte o dramă!

Ziarul Atac, 15 iulie 2012, Ora 22:53

  • print
  • |
fosta-campioana-adina-margulescu-traieste-o-drama-27025-1.jpg

Fetiţa ei, Ana, la doar 7 ani, suferă de o boală rară şi are nevoie urgentă de ajutor!

„Ana s-a născut prematur pe data 15 iulie 2005 la Maternitatea "Panait Sârbu" din Bucureşti, la doar 37 săptămâni, cu o greutate de 1,700 kg şi o înălţime de 48 cm. A stat apoi în incubator o lună, fiind hrănită artificial. Încă de la naştere s-a constatat că are un defect septal interventricular de 4 mm diametru. Doctorii ne-au recomandat atunci să nu se intervină chirurgical, ci să mai aşteptăm până când Ana va ajunge la vârsta de 6 ani, în speranţa că acest defect septal interventricular poate se va închide de la sine. Însă, din păcate, nu s-a întâmplat aşa.

Am fost aproape în fiecare an cu Ana la control la Spitalul din Târgu Mureş pentru a fi monitorizată, iar la ultimul control s-a constatat că starea ei de sănătate s-a degradat, devenind foarte gravă. Medicii au decis că se impune intervenţia chirugicală de urgenţă la o clinică din Germania sau Austria, clinici specializate în acest sens.

În ultimul an, Ana a răcit foarte des, aproximativ o dată la 2 săptămâni. Antibioticele pe care i le-am administrat îşi făceau foarte greu efectul, aerosolii fiind mult mai bine toleraţi. Ulterior, am aflat că toate aceste răceli i-au afectau foarte grav plămânii. Ana a făcut hipertensiune pulmonară severă. În ultima perioadă, Ana oboseşte foarte repede, nu reuşeşte să meargă prea mult pe jos, nu mai poate să ajungă pe picioarele ei până la etajul 3, unde locuim.

Deşi este foarte mică, Ana este conştientă de gravitatea bolii ei, şi-a dat seama de asta în urma nenumăratelor investigaţii medicale la care a fost supusă. Când ieşim în parc şi este invitată de copii să se joace împreună, Ana le spune că ea nu poate depune efort, pentru că este bolnavă şi ar putea muri.

Dr. Avraham Lorber, din Germania, a propus ca Ana să suporte un transplant de inimă şi plămân, simultan, în America. Dar acest lucru este aproape imposibil, fiind extrem de costisitor şi necesitând donatori. Domnul doctor Alin Nicolescu, de la Spitalul "Marie Curie", Bucureşti, ne-a îndrumat spre o clinică din Germania, recomandându-ni-l acolo pe domnul Dr. Sandica.

Am aplicat pentru Formularul E112 şi în 3 zile a fost aprobat de statul român, ţinând cont de gravitatea afecţiunii de care suferă fetiţa mea. La sfârşitul lunii iulie, anul acesta, vom pleca în Germania pentru investigaţii, cateterism şi operaţie.

După operaţie, Ana va trebui să urmeze obligatoriu un tratament pentru plămâni, care este estimat, ca şi costuri, la circa 15.000 ron pe lună pe o durată cuprinsă între 6 luni şi 1 an, în funcţie de reacţia organismului. Sunt nişte costuri foarte mari pe care, personal, din păcate, nu mi le pot permite. De aceea, Ana are nevoie de ajutorul vostru pentru a continua tratamentul de după operaţia care va avea loc în Germania. Orice donaţie, cât de mică, înseamnă o şansă la viaţa pentru fiica mea, unicul meu copil. Vă mulţumesc din suflet!"

Adina Margulescu, mama Anei

Ana poate fi ajutată cu donaţii (necesare în tratamentul postoperator) în următoarele conturi:
RON: RO96 BACX 0000 0033 2141 4001 sau EURO: RO42 BACX 0000 0033 2141 4003
Banca UniCredit Ţiriac Bank, pe numele MARGULESCU ADINA
Adresa contact e-mail: ana.margulescu@gmail.com; telefon: 0760.298.951

Mama Anei este Adina Mărgulescu, fostă sportivă de performanţă. Adina a început să practice handbalul la vârsta de 10 ani. La vârsta de 14 ani, datorită performanţelor sale, ajunge să facă parte din lotul naţional de junioare al României. A participat la numeroase turnee internaţionale în Bulgaria, Rusia, Germania, obţinând rezultate excepţionale, atât împreună cu echipa, cât şi individual: titlul de "golgeter" şi de "cea mai tehnică jucătoare". În 1990, Adina a făcut parte din Lotul Naţional de Senioare, participând la Campionatul Mondial de la Seoul. A mai jucat în Italia şi Germania, iar în anul 2000 a jucat la Rapid, echipă cu care a obţinut titlul de campioană europeană, câştigând Cupa Cupelor în I.H.F. (INTERNATIONAL HANDBAL FEDERATION).

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
09:43
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou