George priveşte cu speranţă în viitor!

Ziarul Atac, 17 martie 2014, Ora 00:00

  • print
  • |
george-priveste-cu-speranta-in-viitor-38910-1.jpg

Acest copil ajuns la vârsta adolescenţei s-a îmbolnăvit în mai 2011, fiind diagnosticat cu rabdomiosarcom gambă dreaptă biopsat şi distrofie musculară progresivă tip Duchenne.

George a fost adus la un control de specialitate şi s-a descoperit după o recidivă chiar la începutul lui 2014. Datorită acesteri situaţii copilul a fost spitalizat şi a reînnceput tratamentul citostatic. Din motive medicale serioase copilul a abandonat școala în clasa III-a, iar membrii familiei s-au luptat fiecare zi pentru a-l ajutat să se deplaseze pe lângă casă sau să socializeze cu alţi copii din vecini sau cu adulţii din comunitate.

Familia Stoean locuieşte în spaţiul rural, în judeţul Argeş, localitatea Șerbăneșeti - Com. Rociu. George are 2 surori gemene, în clasa VI. Părinţii se ocupă cu agricultura de subzistenţă şi se luptă în fiecare zi pentru un trai decent. Dar nu este uşor pentru 2 părinţi care au nu au o calificare şi cu venituri reduse să asigure hrană, îmbrăcăminte, articole pentru şcoală, pentru 3 copii cu nevoi materiale tot mai mari.

Aceşti părinţi şi copii au trebuit să se mulţumească mereu cu puţin, şi ne gândim la mâncarea de zi cu zi sau la hainele modeste pe care trebuie să le aibă copii pentru a merge la şcoală. Au acceptat cu modestie statutul de familie săracă dar şi-au spus întodeauna că trebuie să trăiscă cu frică de Dumnezeu şi cu speranţă, alturi de copii lor. Familia Stoean trăieşte într-o locuinţă modestă moştenită de la bunii paterni şi trăiesc din venituri rezultate din alocaţii, ajutor pentru handicap, indemnizaţie de însoţitor pentru handicap grav, drepturi care nu depăşesc 900 lei.

George vrea să trăiască, vrea să citească, vrea să relaţioneze şi vrea să aibă prieteni. George nu poate să meargă cu ajutorul căruciorului şi în ultima perioadă a ieşit în oraş pentru investigaţii în afara spitalului. A simţit primăvara! Iar în urma unor investigaţii recente, medicii au dat un verdict năucitor, urmând a i se tăia gamba piciorului drept. Şi se pară că soarele primăvăratic a dispărut de pe chipurile mamei şi a lui George.

În săptămânile viitoare se va decide ziua când gamba piciorului drept a lui George va fi amputată şi mama aşteaptă cu înfrigurare această zi.
Muţi oameni, profesionişti, prieteni, voluntari, medici sau alţi copii, care au intrat în contact cu el, vor să-l ajute să zâmbească, să citească, să scrie sau să picteze. Şi de ce nu, mai târziu să meargă din nou la şcoală, cu primăvara în suflet.

Mama, tata şi profesionști care se ocupă de viaţa lui vă invită la un gest de solidaritate pentru a face viaţa lui George mai senină.
Pentru donații și întrebări suplimentare despre copil poate fi contacată mama, STOEAN PUȘA la 0758604667 sau Mihai Benchea, asistent social la Asociaţia P.A.V.E.L. la 0737014698

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
15:51
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou