Hăisan Maria Ioana are nevoie de ajutorul vostru!

Ziarul Atac, 12 august 2013, Ora 00:00

  • print
  • |
haisan-maria-ioana-are-nevoie-de-ajutorul-vostru-33235-1.jpg

Curaj, voioşie, speranţă şi, totodată, teamă şi dor poţi vedea în Maria, o fetiţă de 13 ani, atunci când stai de vorbă cu ea.

Diagnosticul ei este: Tumoră cerebrală de regiune selară (astrocitom fibrilar) operată (rezecţie subtotală) - în curs de chimioterapie si epilespie secundară. Teama a apărut atunci când în toamna anului 2012 a început să se confrunte cu dureri de cap, probleme de vedere şi deficit motor la membrele inferioare. La începutul anului 2013 este internata la sectia Neurochirurgie a Spitalului Bagdasar-Arseni, unde este identificată prezenţa unor formaţiuni tumorale hipotalamice cu zone chistice, ce comprimau ventriculul III cu hidorcefalie. În decursul unei luni suferă trei intervenţii chirurgicale:

- 25 ianuarie - montarea unui drenaj ventriculo-peritoneal unishut, urmată de tratament anticonvulsiv;
- 01 februarie - ablaţia subtotală a tumorii de regiune selară
- 27 februarie - revizuirea sistemului de drenaj, intercalând o valvă de presiune joasă, respectiv evacuarea higromei subdurale emisfer drept.

Este transferată ulterior la Institutul Oncologic Bucureşti unde urmează tratament chimioterapeutic.

Maria este lumina părinţilor săi: mama, Hăisan Mariana - casnică, pensionată, handicap de gradul II, este foare devotată copiilor deşi, la rȃndul ei, are nevoie de sprijin. Tatăl, Hăisan Marian - care are o dizabilitate locomotorie din naştere, dar este angajat la o fermă de animale ca şi ȋngrijitor. Mai are un frate şi două surori. Familia locuieşte în mediul rural, într-o casă mică formată din două camere şi un hol; mai au o magazie, o fântână în curte şi puţin teren pe care îşi cultivă vara legume pentru consumul propriu.

În ciuda faptului că ceilalţi membrii ai familiei au doar câteva clase absolvite sau nu au mers la şcoală, Mariei îi place să meargă la şcoală şi să înveţe - a terminat primul semestru din clasa a VII - a cu media 9,78 şi visează să ajungă medic. Datorită spitalizării şi a tratamentului, semestrul acesta nu a mai putut merge la şcoală, de care îi este dor. Este un ajutor de nădejde pentru familia ei şi, chiar şi atunci cȃnd problemele de sănătate sunt mari îşi încurajează şi sprijină mama, de care este foarte ataşată din punct de vedere afectiv.

Ajutorul de care Maria are nevoie din partea dumneavoastră pentru a putea trece peste această situaţie poate fi reprezentat de: alimente, îmbrăcăminte, rechizite pentru şcoală şi nu în ultimul rând, poate ceva materiale pentru casă.

Dacă doriţi să o ajutaţi pe Maria, puteţi lua legătura sunând la numărul de telefon: 0765.759.465. Cont deschis in lei la BRD pe numele Haisan Mariana: RO55 BRDE 426S V596 1404 4260

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:31
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou