Luca Popescu așteaptă să devină un copil normal!

Ziarul Atac, 10 februarie 2014, Ora 00:00

  • print
  • |
luca-popescu-asteapta-sa-devina-un-copil-normal-38072-1.jpg

Luca este unul dintre cei mai frumoşi şi buni copii pe care i-am cunoscut. Acum are 4 ani şi ani şi a avut ghinionul să se nască fără o urechiuşă. Nimic nu anunţase acest lucru.

Mămica lui a fost dintre cele conștincioase şi şi-a făcut toate analizele în timpul sarcinii. Dar malformaţia lui Luca nu s-a văzut nicicum. "Surpriza" a venit pentru toţi după ce Luca se născuse. Părea un copil cu totul normal... la prima vedere.

"Am făcut toate controalele, ecografiile necesare, i-am văzut degeţelele, creierul cum funcţiona, se vedea... Am văzut că era un copil absolut în regulă... La 35 de săptămâni a fost în regulă, când s-a născut, am fost bucuroasă."

O bucurie care mai apoi s-a stins când mămica a descoperit că puiuţul ei nu era întreg.

"Am născut duminică de Florii. Copilul meu era înfăşat aşa cum se purtau pe vremuri bunicile când mai înfăşau copilul. După ce mi-am revenit de la terapie intensive mi-au dat copilul în acelaș salon înfăşat foarte frumos, m-am îndrăgostit de el cum l-am văzut. Am fost suficient de liniştită, nu m-am gândit să îl desfăş. Doamna asistentă m-a întrebat: nu te supăra, văd că e bine, dar tu ai avut vreo problemă în timpu sarcinii? Totuşi trebuie să îţi arăt, am fost în sală când ai născut. Haide să îţi arăt ceva... L-a desfăşat de fașa aceea care era pe cap şi atunci am văzut. Nu am ştiut ce văd de fapt. Am văzut că nu are o ureche, dar nu înţelegeam ce văd pur şi simplu..."

Spaimă şi durere de nedescris pentru mămica lui Luca. Abia născuse şi era ultimul lucru la care se aştepta după atâtea ecografii şi investigaţii făcute.

"Am avut un şoc aşa de mare că în momentul acela am zis că tot ce am văzut la ecograf nu este adevărat. După ce am plâns două ore, aveam un prosop mare, l-am udat de lacrimi şi m-am liniştit în momentul în care el a scâncit. Nu am avut puterea să le zic rudelor, nu i-am spus nici mamei mele, nu i-am spus fetei mele nimic. Doar pe soţ l-am sunat şi i-am zis că eram aşa de supărată pe el, tu ai văzut copilul, tu mi-ai zis că este în regulă, dar nu are o ureche!"

La prima vedere aşa se vedea, dar după ieşirea din maternitate au început drumurile la mai multe spitale şi clinici ca să afle exact diagnosticul lui Luca.

"După ieşirea din maternitate am fost îndrumaţi către un medic care ar fi putut să ne dea mai multe lămuriri. L-a văzut şi ne-a explicat despre ce este vorba. Diagnosticul se numeşte microtie, se poate şi agenezie. În loc de canal auditiv are os şi în loc de pavilion are un rest de carne. Acolo am început alte investigaţii, teste de auz la urechea normală."

Drumuri peste drumuri şi speranţa că se poate face ceva ca Luca să devină un copil normal.

"La urechea normală a fost foarte bolnăvicios. A făcut otite peste otite şi a ajuns şi la operaţie din cauza infecţiei prea mari. Se umplea de ganglioni."

Cu ajutorul logopedului şi a unei proteze Baha pe care Luca o poartă în partea în care urechiuşa lui nu este, copilul poate merge la grădiniţă. Însă este extrem de greu pentru că auzul lui este limitat şi nu se poate implica în toate activităţile de acolo. În tot acest timp părinţii lui Luca au căutat toate metodele şi posibilităţile prin care să îl ajute pe îngeraşul lor să devină un copil normal. Răspunsul le-a venit din Statele Unite. Numai acolo printr-o singură intervenţie chirurgicală lui Luca i se poate reconstrui canalul auditiv, i se poate implanta timpan şi pavilion. Costurile intervenţiei depăşesc cu mult posibilităţile părinţilor, a familiei, a prietenilor. Au nevoie de peste 60 mii de euro.

Salvăm un copil. Atât. Să nu oferiţi cei doi euro altfel decât cu speranţă şi cu bucurie! Cu compasiune, adică cu iubire!

Luca vă este recunoscător pentru cei 2 Euro donaţi prin sms trimis la 8848 (numere gratuite) în reţelele VODAFONE, ORANGE ŞI COSMOTE. De asemenea, puteţi dona prin Romtelecom, formând:
0 900 900 301- 10 euro/apel
0 900 900 303 - 3 euro/apel
0 900 900 305 - 5 euro/apel
*Nu se percepe TVA.

Prin PayPal (pentru românii din străinătate). Menţionaţi numele copilului. Sau direct, în contul Fundaţiei Mereu Aproape, cu menţiunea "Luca Popescu"

În lei: RO05 BRDE 450S V072 9533 4500,
În Euro: RO31 BRDE 450S V237 6153 4500
deschise la BRD GSG SMCC, cod SWIFT BRDEROBU

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:08
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou