Mirabela, fetiţa minunată cu ficatul bolnav

Ziarul Atac, 8 aprilie 2013, Ora 00:00

  • print
  • |
mirabela-fetita-minunata-cu-ficatul-bolnav-30120-1.jpg

Ea este Pantelimon Mirabela, fetiţa cu ciroză hepatică la doar 6 anişori, care, în urmă cu două săptămâni, a făcut transplant de ficat de la donator neînrudit şi are nevoie de susţinerea noastră ca să se facă bine, căci recuperarea este grea şi costisitoare.

Acasă la Petroşani mai are doi frăţiori mai mici, care au rămas în grija bunicii, căci mama, părăsită de soţ, a rămas în spital pentru a o îngriji pe Mirabela.

Data naşterii Mirabelei: 08.08.2006
Locul naşterii Mirabelei: PETROŞANI, HUNEDOARA
Domiciliul Mirabelei: ANINOASA, STR. BANCILONI NR. 249, JUD. HUNEDOARA

ISTORIC FAMILIAL:

Mama, Alina Pârâu, creşte singură trei copii cu vârste între 6 ani şi 1 an şi jumătate, deoarece a divorţat de tatăl copiilor, acesta fiind beţiv şi foarte agresiv, ameninţându-şi de mai multe ori cu cuţitul soţia şi copiii. La ultima altercaţie, mama a sărit pe geam cu copiii în braţe ca să nu fie omorâtă, aşa că nu s-a mai întors acasă, ci s-a refugiat la bunica maternală, într-o casă fără condiţii. A divorţat legal, tatălui, muncitor în mină, stabilindu-i-se o pensie pentru copii, pensie ce nu a fost plătită, căci el este mereu fără serviciu. Mama a solicitat la primărie drepturile legale, dar din lipsă de fonduri nu primeşte nimic, se descurcă doar cu indemnizaţia de handicap a Mirabelei şi alocaţiile celor trei copii.

ISTORIC MEDICAL:

Fetiţa cea mare, de numai 6 anişori, Pantelimon Mirabela, suferă de ciroză hepatică criptogenică, depistată în ianuarie 2012, la clinica de pediatrie din Cluj Napoca. După investigaţii şi analize, în martie 2012 fetiţa a fost pusă pe lista de aşteptare pentru transplant de ficat de la donator neînrudit, fiind periodic internată la I Cl Fundeni din Bucureşti. În martie 2013, mai precis pe 20 martie, mămica a fost anunţată să vină repede cu fetiţa la Bucureşti, pentru că s-a găsit un donator neînrudit compatibil. Astfel că dl. Prof. Irinel Popescu a realizat transplantul; mămica a rămas cu fetiţa în spital, iar bunica acasă cu ceilalţi doi copii.

Nevoile fetiţei sunt acum mari, are nevoie zilnic de pampers, medicamente, alimentaţie specială, lapte special, iar mămica nu are bani să le acopere. Micuţa Mirabela a purtat cu ea această boală ascunsă până la 6 anişori, dar în acest timp a fost foarte activă, foarte cuminte şi foarte inteligentă, primind doar laude la grădiniţă. A fost cea mai mică componentă a grupului vocal folcloric "Doruleţ".

Contul mamei, Alina Maria Pârâu
Deschis la BRD Petroşani: RO72 BRDE 220S V642 5362 2200 în ron
Telefonul mamei: 0768.730.320

Vă rugăm să fiţi alături de Mirabela şi să o susţineţi să poată merge mai departe.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
23:22
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou