Nevoie de samariteni

Ziarul Atac, 19 august 2013, Ora 00:00

  • print
  • |
nevoie-de-samariteni-33394-1.jpg

Lupu Gabriel este un copil foarte frumos și comunicativ. Doar că e și foarte sărac. Și foarte bolnav.

Are un nume care spune multe despre starea lui de acum. E numele unui înger frumos, un înger care cândva a adus un zâmbet pe buzele mamei lui Iisus. Cei care și-au bătut capul cu asta au descoperit că numele Gabriel e un fel al evreilor de a spune "Dumnezeu este puterea mea". Asta înseamnă și se potrivește de minune situației acestui micuț.

Lupu Gabriel e și el ca un înger și singura lui putere a rămas într-adevăr Dumnezeu. În rest, în ce să se încreadă acest micuț? Trăiește cu alți patru frați și cu părinții într-o cămăruță, la vreo 60 de kilometri de București, în Costeștii din Vale, un sat din județul Dâmbovița. Deci 7 oameni într-o cămăruță. Doar tatăl mai lucrează din când în când ca muncitor necalificat în construcții. Lucrează cu ziua, însă nu toți oamenii pe unde a lucrat bietul om se tem ca el de Dumnezeu. De multe ori a trudit din greu și s-a întors acasă fără nici un ban. A înghițit în sec și a mers mai departe. Așadar, singura lor putere e doar Dumnezeu acum. Mama a fost informată recent de cei de la primărie că nu mai sunt fonduri pentru indemnizația de însoțitor. Gabriel are cancer. Primăria nu are să-i mai dea mamei cei 500 de lei. I-ar fi ajutat mult pe bieții oameni. Așa nu au în casă decât banii din alocația copiilor, vreo 400 de lei. De-abia le ajunge să trăiască de pe o lună pe alta.

Copilul trebuie să fie adus la control în București o dată la două luni. Biata mamă speră că îl va mai lua cineva pe soț la muncă o zi, două și că-l va plăti pentru a putea plăti acest drum. Altfel ce să facă? Se roagă mult, sărmana. Nu costă mult drumul, dar când nu ai bani totul ți se pare un lux.

Singura speranță a acestor oameni e Dumnezeu, dar şi Dumnezeu lucrează prin oameni. Acum vreo două mii de ani Iisus povestea despre o amărât jefuit de niște tâlhari și rănit rău. Dumnezeu l-a ajutat pe bietul om, dar l-a ajutat printr-un samaritean căruia i s-a făcut milă. De asta au nevoie și acești oameni. De samariteni în viața lor și de mai puțini oameni care doar să treacă pe lângă ei fiindu-le teamă să pună mână și să-i ajute. Au nevoie de samariteni să-i ajute să mai ia ceva de mâncare sau poate o haină dacă o fi posibil cândva. Au nevoie de vreun samaritean să-i ajute cu drumul ăsta spre București. E nevoie mare de samariteni.

Numărul cont deschis în lei la ING pe numele Lupu Gabriel: RO60 INGB 0000 9999 0172 8759
Numărul de telefon al mamei, Dotin Samariteanca: 0724.149.578

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
06:36
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou