O mamă cu multe lipsuri pentru copilul ei

Ziarul Atac, 15 octombrie 2012, Ora 00:08

  • print
  • |
o-mama-cu-multe-lipsuri-pentru-copilul-ei-27732-1.jpg

Mă numesc Brânduşa Nicoleta şi sunt din comuna Topolovăţu Mare, judeţul Timiş. Sunt o mamă cu şapte copii din care patru sunt bolnavi cu handicap, înscrişi la şcoala ajutătoare din Recas.

Avem un venit de 576 de lei, dar nu ne mai ajung banii pentru mâncare deloc. Nu am mai plătit de mult curentul. Avem deja o restanţă de 249 lei şi acum a venit din nou factura de curent pentru a fi achitată, încă 334 lei. Factura la curent nu e pe numele meu, e pe numele mamei mele, dar ea nu vrea să contribuie cu nimc. Acum chiar nu mai am cu ce plăti şi îmi vor tăia lumina.

Şcoala a început, copiilor le trebuie rechizite, dar nu am cu ce să le cumpăr. Vine iarnă, le trebuie lemne, nu mai spun de când se roagă să le cumpăr un televizor, pentru că vechiul televizion s-a stricat.

Am intrat şi în datorii pe la magazine, nu mai pot să le achit. Copiilor le trebuie mâncare, eu le mai iau pâine, orez, macaroane şi la zile mari câte un tacâm. Tatăl lor i-a părăsit de un an de zile şi nu îl interesează de creşterea copiilor, că nu am bani să le cumpăr strictul necesar de fiecare zi. Când copii îl sună şi îi cer ajutorul, el spune că nu are de unde.

Copii sunt minorii, cea mare pe 28 iulie a împlinit 14 ani, ea e cea cu reterd mintal şi o cheamă Cristiana Daniela. Din lipsă de bani, nu am fost cu ea la spital şi nu am mai primit cei 86 de lei de la handicap. Pe certificatul de expertiză scrie deficienţă mintală, grad accentuat.

Anamaria Denisa este în vârstă de 12 ani şi are deficienţă grad mediu, la băiatul de 4 ani scrie handicap cu deficienţă grad mediă şi băiatul de 8 ani are handicap cu deficienţă grad mediu. La băiatul de 7 ani scrie gradul de dificienţă uşoară şi la Ioana Giorgiana scrie gradul de handicap uşor. Pentru ultimii doi copii nu s-a eliberat certificat de handicap şi mai este cel mic care acum pe 28 august a împlinit 2 ani. La băiatul de 8 ani şi cele două fetiţe de 10 şi 12 anişori primesc 33 de lei.

Soţul încă nu plăteşte pensie alimentară pentru că abia pe 13 septembrie am avut prima înfăţişare.

Aceasta e adresa noastră: com Topolovăţu Mare, nr. 241, jud. Timiş, cod 307420, nr. de contact: 0752 549 834.

În speranţa unui umil ajutor,
Vă mulţumesc di suflet!

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
03:24
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou