Petrică se gândeşte la un viitor mai bun!

Ziarul Atac, 28 aprilie 2014, Ora 00:00

  • print
  • |
petrica-se-gandeste-la-un-viitor-mai-bun-39657-1.jpg

Petrică este un adolescent de 14 ani, care s-a îmbolnăvit grav în 2009, fiind diagnosticat ințial cu medulobalsatom nediferenţiat de ventricul şi hidrocefalie internă.

A fost supus unei intervenţii chirugicale (ablaţie cvasitotală) şi în perioada 2009 - 2012 a urmat la secţia de oncopediatrie a Institutului Oncologic Bucureşti mai multe cure de radioterapie şi chimioterapie. În 2012, medicii curanţi au stabilit un nou diagnostic, şi anume tumora regiune penieală şi germinom, diagnostic care necesită un regim alimentar sever pentru cruţare hepatică, controale de hemograme şi evitarea contactului cu persoane bolnave şi frecventarea locurilor aglomerate în perioada de leucopenie.

Petrică provine dintr-o familie modestă de la periferia Piteștiului, judeţul Argeş, întreţinându-se din veniturile realizate din activităţile ocazionale de colecatre a materialelor reciclabile şi pe care le valorifică în centre de specialitate - fier, plastic şi hârtie. Petrică mai are o soră mai mare care s-a căsătorit şi locuieşte într-un cartier din Piteşti. Famila Mihai locuieşte într-o casă mai mare cu o altă familie compusă din 5 persoane.

Părinţii au o situaţie socială destul de precară, părinţii având un nivel de educaţie scăzută şi neavând o calificare care să le permită găsirea unui loc de muncă stabil. Până în 2013, părinţii au primit alocaţiile specifice pentru un copil încadrat la o categorie de handicap grav. La sfârşitul anului 2013, copilul a fost încadrat la o categorie de handicap accentuat, lucru care conferă primirea unor drepturi economice mai reduse pentru persoanele cu o formă de handicap. Astfel, părinţii se luptă din greu pentru a asigura hrană suficientă copilului, haine decente sau articole pentru şcoală. Petrică după o perioadă de întrerupere, a reînceput să frecventeze şcoala şi chiar doreşte să termine cel puţin 8 clase.

Petrică se gândeşte la viitor, să înveţe o meserie care să-l ajute să câştige un ban cinstit, să-şi ajute familia şi să se îngrijească şi de familia lui.

Vă invităm să-l susţineţi pe acest adolescent să privească cu încredere în viitor, să aibă o masă mai bogată în această perioadă de refacere, să aibă articolele necesare pentru educaţie şi să meargă mai îngrijit la şcoală.

Petrică strigă pentru ajutor şi orice sumă de bani este binevenită, şi poate fi virată în contul deschis la Raiffesien Bank, RO01 RZBR 0000 0600 1435 0849, cont deschis pe numele mamei VĂTAFU CRISTIANA.

Pentru informaţii suplimentare poate fi contact tatăl copilului, Mihai Cucu, 0740.539.694 sau asistentul social de la Institutul Oncologic - Mihai Benchea, Asociaţia P.A.V.E.L, 0737.014.698.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
02:40
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou