Rareș Necula vrea să ne audă

Ziarul Atac, 4 august 2014, Ora 00:00

  • print
  • |
rare-necula-vrea-sa-ne-auda-42265-1.jpg

Rareș-Ștefan s-a născut pe 23.01.2013. A fost aşteptat şi dorit şi iubit de toată familia de când era încă o celulă în burtica mămicii lui. Era un copilaş dolofan, mâncăcios şi gălăgios şi totul părea bine.

Dar după primele teste de auz din maternitate, medicii şi-au pus câteva probleme referitor la capacitatea lui Rareș de a auzi. Dar au stabilit împreună cu părinţii lui o reevaluare a auzului peste câteva luni.

Rareş a venit acasă şi s-a comoportat ca un copil normal. Însă mama lui începuse încet, încet să observe că puiul ei nu reacţiona la zgomotele puternice, la alintul ei. Şi-a dat seama că este o problemă şi a hotărât că facă din nou testele de auz pentru Rareş. Uneori părea absent şi nici jucăriile nu prea le bagă în seamă. Au mers la medicul pediatru care la rândul lui i-a trimis către neurologie şi apoi către ORL. După numeroase investigaţii (electroencefalogramă, testare oftalmologică, audiograme), diagnosticul a venit din partea specialistului ORL: Rareş era suspect de hipoacuzie bilaterală severă.

A urmat o testare audiologică cu anestezie la vârsta de 3 luni care a confirmat diagnosticul. Atunci li s-a spus că trebuie repetată la vârsta de 6 luni şi că se va rezolva cel mai probabil cu aparate auditive. Au încercat varianta aparatelor auditive, dar nu l-au ajutat deloc pe Rareş. Nu auzea nimic şi lumea lui nu ştia şi încă nu ştie cum sună vocea mamei, a muzicii sau a oricărui lucru din jurul lui.

O durere inimaginabilă pentru părinţii lui. Un şoc imens pe care a trebuit să îl depăşească şi să facă tot ce pot ca Rareş să devină un copil normal. Singura lui şansă sunt două implante cohleare pe care trebuie să le facă până la vârsta de 2 ani. Doar unul dintre ele este decontat de Casa de Asigurări, iar celălalt costă 25.000 de euro. O sumă imensă pe care părinţii lui nu o au. Au nevoie de noi, de toţi care îi pot întinde o mână de ajutor. O putem face împreună printr-un SMS de 2 euro la nr. 8848 sau prin celelalte mijloace de donaţie prezentate mai jos.

În reţelele Cosmote şi Orange, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reţinut la achiziţionarea creditului.
Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

De asemenea, puteţi dona (Rareş vă mulţumeşte şi pentru acest gest minunat) prin Romtelecom, formând :
0 900 900 301 - 10 euro/apel
0 900 900 303 - 3 euro/apel
0 900 900 305 - 5 euro/apel
*Nu se percepe TVA.

Prin PayPal (pentru românii din străinătate). Menţionaţi numele copilului.
Sau direct, în contul Fundaţiei Mereu Aproape, cu menţiunea " Rareş Necula"

CIF 18212553:
în lei: RO05 BRDE 450S V072 9533 4500,
în Euro: RO31 BRDE 450S V237 6153 4500
deschise la BRD GSG SMCC, cod SWIFT BRDEROBU

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
04:09
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou