Rareş, băieţelul de 9 ani captiv într-un corp suferind!

Ziarul Atac, 25 noiembrie 2012, Ora 18:30

  • print
  • |
rares-baietelul-de-9-ani-captiv-intr-un-corp-suferind-28071-1.jpg

Rareş Baciu s-a născut în data de 08.08.2003 în Târgu Frumos jud. Neamţ şi a fost diagnosticat încă de la naştere cu atrezie de căi biliare.

Boala noului născut a agravat problemele deja existente în familie, tatăl lui Rareş alungându-şi soţia şi copilul bolnav, aceştia refugiindu-se la bunicii materni. Divorţul s-a pronunţat în 2006 şi de atunci tatăl nu şi-a mai ajutat familia, mama fiind singura susţinătoare a copilului bolnav.

De la vârsta de o lună micuţul a stat numai în spital la Iaşi împreună cu mama lui; la trei luni, în urma biopsiei s-a confirmat diagnosticul de CIROZĂ BILIARĂ. De la vârsta de 1 an este internat în I. Cl. Fundeni unde a fost diagnosticat şi cu alte afecţiuni grave, HIPOPLAZIE DE CĂI BILIARE INTRAHEPATICE, MALNUTRIŢIE PROTEIN-ENERGETICĂ SEVERĂ, HIPOTROFIE STATURO-PONDERALĂ, OSTEOPENIE SEVERĂ CU MULTIPLE FRACTURI DE OS. Prea multe boli într-un corp atât de micuţ şi firav!

Rareş are acum 9 ani, dar arată ca de 5 ani. Nu a fost niciodată la şcoală, dar este un copil extrem de isteţ şi avid de cunoaştere. Mămica i-a purtat de grijă puiului ei, trăind cu speranţa că va veni ziua când necazurile se vor duce şi vor avea o viaţă liniştită. Dar soarta nu le-a rezervat decât chin şi suferinţă. Acum copilul fiind propus pentru transplant cu o parte din ficat prelevat de la mămica lui, transplantul fiind singura şansă de supravieţuire.

Rareş nu realizează complexitatea şi gravitatea acestei intervenţii, dar mama este copleşită de frică şi mari emoţii. Cine îl va îngriji pe Rareş cât este şi ea operată? Ce se va întâmpla cu el? Ea va putea redeveni un om sănătos, astfel încât să se îngrijească de copil?

Nu-i este nimeni din familie alături să-i poată sări în ajutor! Pe lângă aceste suferinţe, mama lui Rareş este şi foarte îngrijorată că nu are resurse financiare să-i asigure copilului o recuperare bună, căci în spital multe dintre cele necesare post transplant sunt suportate de către pacienţi. Ea se luptă să supravieţuiască cu ajutorul de însoţitor pentru Rareş, adică cu maxim 600 de lei (cu alocaţie cu tot).

Acum Rareş şi mama lui locuiesc în satul Goleşti, com Lungani, jud Iaşi, găzduiţi de bunicii materni, pensionari şi foarte bolnavi şi ei. Au mare nevoie de susţinere financiară şi acum în spital cât şi după transplant. Mama lui Rareş vă imploră să o ajutaţi!

Contul în care se pot face donaţii este: RO15 BRDE 240S V697 6109 2400 deschis la BRD Iaşi, agenţia Păcurari, pe numele PRISTANDA MONICA. Telefonul mamei lui Rareş, Monica Pristanda: 0762.064.120

Orice încurajare, o rugăciune sau o mică donaţie vor fi de mare ajutor acestei mămici şi puiului ei. Vă rugăm să vă alăturaţi Asociaţiei PAVEL în susţinerea acestui caz.

Roxana Dumitru, asistent social la Asociaţia PAVEL
Vă stau la dispoziţie cu detalii despre istoricul medical şi ancheta socială.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
15:51
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou