Scrisoare către oamenii cu suflet

Ziarul Atac, 17 iunie 2013, Ora 00:00

  • print
  • |
scrisoare-catre-oamenii-cu-suflet-31711-1.jpg

Mă numesc Stoica Oana Speranţa din oraşul Zlatna, jud Alba, am vârstă de 34 de ani şi de când m-am născut sufăr de o boală rară genetică numită "epidermoliză buboasă distrofică".

Mulţi oameni nu au auzit de ea şi nu ştiu cum se manifestă şi cum arată, este o boală urâtă dureroasă şi se manifestă în exterior prin răni (plăgi), deschise pe toată regiunea corpului care se vindecă greu. Rănile se fac din bule cu apă care apar pe corp şi apoi se sparg. Aceste bule apar la cea mai mică atingere şi de multe ori dn senin. După ce se sparg rămâne rana, care se vindecă greu, făcând o crustă groasă, iar la căderea ei pielea devine maronie.

Am degetele de la mâini afectate, nedezvoltate de la vârsta de 5 ani, iar acum s-au retras ca şi când ar fi un pumn închis fără nicio urmă de degete. Am făcut 15 operaţii la mâini fără rezultat. Atât mâinile, cât şi picioarele sunt deformate de la încheieturi (genunchi, coate, umeri şi laba piciorului). Zi de zi am dureri groaznice, greu de suportat.

Viaţa mea nu a fost uşoară, dar am reuşit şi lucruri bune, am făcut un liceu, am luat bacalaureatul.

Am fost premiantă la şcoală, am făcut ore de engleză pe care o stăpânesc bine. Am fost în anul 2009 la tratament în Germania, dar nu am putut să mai continui, nemaiavând resurse financiare, pensia mea de handicap fiind de 293 ron, iar părinţii mei sunt pensionari.

În ultimul an am încercat la diferite publicaţii: Unirea, Monitorul de Alba, dar fără succes, fiindcă tratamentul lunar mă costă în jur de 1600 ron (creme, creme de hidratare, pansamente speciale, apa termală, antibiotice, calmante şi transfuzii).

Am reuşit un lucru frumos în viaţa mea, m-am căsătorit, am o familie a mea din 2010.

Vă rog să îmi daţi o şansă la viaţă, pentru că singură nu pot. Nu cer milă, cer ajutor "Ajutaţi-mă!". Nu vreau să mai trăiesc în chin şi suferinţă, în durere şi neputinţă, nu vreau să fiu răpusă de boală, am 34 de ani şi nu mai pot singură. "Daţi-mi o şansă să trăiesc!"

Pentru a merge în Germania, unde se tratează această boală, şi unde pot face operaţii la mâini, îmi trebuie în jur de 75.000 de euro, iar pentru mine este o sumă enormă. Nu îmi permit să îmi cumpăr tratament lunar, dar să mai sper la altceva.

Toate operaţiile pe care le-am făcut până acum s-au făcut în România, fără niciun rezultat însă, de aceea vă rog "daţi-mi o şansă la viaţă!"

Vă mulţumesc,

Număr de contact: 0747.267.237

Titular Cont: Stoica Oana Sperata
Cont în lei, IBAN: RO98 CECE AB13 08RO M036 0792, CEC Bank Sucursala Zlatna
Cont în euro, IBAN: RO36 RZBR 0000 0600 1214 3466, Reiffeisen Bank Sucursala Cetate, Cod SWIFT: ROBU

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
03:32
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou