SUFERINŢA a doi părinţi din Galaţi: Au nevoie de 25.000 de euro pentru ca băiatul lor să audă

Ziarul Atac, 20 octombrie 2014, Ora 12:47

  • print
  • |
suferinta-a-doi-parinti-din-galati-au-nevoie-de-25-000-de-euro-pentru-ca-baiatul-lor-sa-auda-43983-1.jpg

Mihai Alexandru are doar un an şi trei luni de viaţă, însă se confruntă deja cu probleme grave de auz. Familia sa trebuie să strângă 25.000 de euro pentru intervenţia chirurgicală.

Până în urmă cu trei luni, viaţa soţilor Nistor părea una normală, fericită, alături de cei doi copii: Mihai Alexandru, de un an şi trei luni, şi Marina Andreea, în vârstă de trei ani şi opt luni. Asta până când au descoperit că băiatul are problemele de auz.

„Stând tot timpul cu el, vorbind faţă în faţă, reacţiona de fiecare dată. În urmă cu trei luni, când eram la ţară, părinţii mei şi-au dat seama că ceva nu este în ordine. Au scăpat ceva pe jos, au făcut un zgomot în spatele copilului şi el nu a reacţionat deloc, normal era să se sperie. Imediat am mers la medicul de familie, să-l consulte pe Mihai", ne-a spus mama băieţelului, Gina Nistor.

Mihai simte doar vibraţiile vocilor părinţilor

Medicul de familie i-a trimis pe cei doi părinţi la un specialist ORL, la Spitalul Militar, unde copilul a fost supus mai multor teste. Însă, din lipsa unei aparaturi performante, ei au ajuns cu cel mic la Bucureşti, la Spitalul Marie Curie. Aici doctorul de specialitate le-a dat diagnosticul.

„Medicii ne-au spus că nivelul de auz al băiatului este foarte scăzut. Pe o scară de la 1 la 10, băiatul nostru aude 0,5, adică "aude" doar nişte vibraţii. Ar fi vorba de o hipoacuzie congenitală. Mihai are nevoie de implant cohlear, o proteză semi-implantabilă chirurgical, pentru că problema lui nu mai poate fi corectată prin proteze auditive normale", povesteşte tatăl băiatului, Leonard Nistor.

25.000 de euro reprezintă doar jumătate din cât costă intervenţia

Copilul are nevoie de implant la ambele urechi, iar costurile ajung la 50.000 de euro. Partea bună, dacă putem spune aşa, este că preţul unui implant poate fi acoperit de Casa de Asigurări de Sănătate, astfel părinţii trebuie să strângă cealaltă jumătate de sumă: 25.000 de euro.

Acum, Mihai se află pe lista de aşteptare, pentru că medicii de la Bucureşti spun că în aproximativ un an de zile îi vor face implantul. Până atunci, părinţii trebuie să-i cumpere aparat auditiv, al cărui preţ variază între 1.350 şi 9.000 de lei.

Se pare că Cel de Sus îi pune la mare încercare pe cei doi părinţi. După ce au dus-o la control şi pe fetiţa mai mare, în vârstă de trei ani şi opt luni, au descoperit că şi ea are probleme de auz, însă nu la fel de grave ca frăţiorul ei. Şi Marina Andreea este condamnată să trăiască toată viaţa cu aparat auditiv.

Împreună îi putem ajuta

Pentru că nu-şi mai permiteau să locuiască cu chirie în oraş, cei doi soţi s-au mutat la ţară, la părinţii femeii, în speranţa că aşa vor reuşi să strângă banii necesari operaţiei.

Se pot face donații în conturile deschise pe numele mamei copiilor, Gina Nistor. Contul în care se pot face donații este RO12 BTRL EURC RT00 9989 6901 - cont în euro, iar cel în lei - RO75 BTRL 0180 1201 9989 69XX.

 

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
13:03
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou