Te topeşti de durere în ochişorii catifelaţi dar foarte trişti ai Alexandrei...

Ziarul Atac, 9 septembrie 2012, Ora 22:53

  • print
  • |
te-topesti-de-durere-in-ochisorii-catifelati-dar-foarte-tristi-ai-alexandrei-27485-1.jpg

Micuţa Alexandra Mirjana State s-a născut în Buzău la data de 25.10.2010, din părinţi tineri şi sănătoşi (Alina şi Marian), fiind un copil foarte dorit şi iubit. Alexandra este unicul copil al familiei State şi din păcate problemele ei au început chiar de la naştere.

Mămica a observat pe capul fetiţei nişte bubiţe, care se tot înmulţeau, dar medicii au spus că nu este nicio problemă, că este o infecţie şi au început tratament cu antibiotice. Sub tratament bubiţele se înmulţeau aşa că micuţa a fost adusă la Bucureşti la spitalul Colentina, unde s-a practicat biopsia şi rezultatul a fost compatibil cu diagnosticul de HISTIOCITOZĂ CU CELULE LANGERHANS.

Testele ulterioare confirmă proliferarea histiocitară şi de aici începe periplul fetiţei prin spitale, timp în care starea ei de sănătate se degadează "este o boală foarte rară, încercăm...", asta este ce au auzit părinţii de un an încoace.

STARE MEDIOCRĂ DE SĂNĂTATE este constatarea de la spitalul din Buzău (numeroase bubiţe cu cruste, unele scuamoase, ulcerative, organele interne modificate ca volum, cu probleme mari de respiraţie) şi este trimisă de urgenţă la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti la terapie intensivă, unde rămâne internată 10 zile, cu încercarea de a o stabiliza cardiorespirator.

Aici diagnosticul a fost de BRONHOPNEUMONIE, cu insuficienţă respiratorie acută; medicii se declară neputincioşi în tratarea bolii de bază şi a complicaţiilor, aşa că trimit copilul la Fundeni; aici se încep scheme de tratament, timp în care boala avansează cu inflamare ganglională la subraţ, complicaţie în canalul auricular şi iar se face biopsie, de unde reiese că celulele au proliferat. Este trimisă la Marie Curie pentru montarea unui cateter în axila stângă, nu se reuşeşte şi se montează cateterul la picioruş.

Fetiţa are pe corpuşorul ei firav urmele intervenţiilor, în mare majoritate "nereuşite". Este trimisă acasă cu tratament citostatic de întreţinere, dar mama observă că fetiţei nu-i este bine, revine la Fundeni, face o radiografie şi află pe 24 februarie că boala a recidivat şi că acum, micuţa are leziuni craniene. Acesta este pe scurt istoricul medical al micuţei, istoric susţinut de raportul medical emis de medicul curant de la Fundeni, doamna dr. Rodica Sbora.

Aceasta este o relatare scurtă a evenimentelor medicale, însă emoţional lucrurile stau şi mai rău, căci părinţii se simt neputincioşi, cu senzaţia chinuitoare că viaţa unicului lor copil este în pericol. Au auzit de prea multe ori... "histiocitoza este o boală foarte rară, nu ştim ce să-i mai facem..." .

Fetiţa a fost acceptată în Germania, la Bonn dar pentru asta are nevoie de sprijinul nostru al tuturor... are nevoie de bani, pe care părinţii ei nu-i au, aşa că vă roagă să-i ajutaţi... mămica Alina are ochii doar în lacrimi şi tati... mai plânge şi el, dar când nu-l vede mami... "mă duc în orice colţ de lume să-mi fac copilul bine"; bunul meu cel mai de preţ este viaţa mea, mi-o dau în schimbul vieţii fetiţei mele, dar nu pot, vreau, dar nu pot! Sunt singurul sprijin al fetelor mele" spunea acum câteva săptămâni Marian, tatăl Alexandrei.

Acum Alexandra a ajuns în Germania, la Bonn şi face investigaţii preliminare care vor trebui plătite; tratamentul în formă iniţială este acoperit de Formularul E112, dar părinţii s-au împrumutat pentru banii de avion, pentru cheltuielile pe care trebuie să le facă în afara actului medical: pampers, chirie, traducător autorizat, etc...

Să-i asigurăm pe părinţi că nu sunt singuri printre străini şi că-i vom ajuta, fiecare cu atât cât poate, astfel ca Alexandra să se facă mare şi să vă mulţumească chiar ea pentru ajutor.

Conturile în care se pot face donaţii sunt deschise la BRD, PE NUMELE STATE MARIAN

RO34BRDE450SV37588824500 RON sau RO30BRDE450SV37588904500 EUR

şi telefonul tatălui fetiţei, State Marian este 0724.962.062

Persoana de legătură - Mihaela Albină (naşa Alexandrei) 0728.01.70.20 şi Roxana Dumitru, lucrător social Asociaţia PAVEL 0735.526.959


 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
15:35
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou