Tenorul George Valentin Dragomir, denigrat de Facultatea de Muzică din Braşov (I)

Ziarul Atac, 25 septembrie 2011, Ora 19:32

  • print
  • |
tenorul-george-valentin-dragomir-denigrat-de-facultatea-de-muzica-din-brasov-i-1.jpg

Această scrisoare vă prezintă într-un mod amănunţit realizările tenorului George Valentin Dragomir şi reputaţia sa pe care şi-a construit-o cu greu prin efort, muncă, interes de-a lungul anilor, reputaţie ce a fost pătată şi mânjită de către Facultatea de Muzică din Braşov, unde este student şi de unde i-au venit cele mai mari insatisfacţii şi dezamăgiri ale perioadei de tinereţe.

George Valentin Dragomir este un tânăr cu o bogată activitate culturală, încă de mic copil etalându-şi talentul şi vocea. De la patru ani a cântat în corul "Allegretto", iar din anul 1999 devine solistul corului "Carmina Tenera". Alături de acest cor, unde este foarte apreciat de către dirijorul Constantin Popescu, participă la foarte multe concursuri, festivaluri, întorcându-se mereu de la fiecare dintre acestea cu câte un premiu.

În anul universitar 2010 - 2011, studentul George Valentin Dragomir se afla în anul IV. Cursurile de specialitate îl aveau ca îndrumător pe lect. univ. dr. Alexandru Petrescu; printre acestea se numărau cele de canto, lied - oratoriu, clasa de operă. La clasa de operă s-a decis, nu de către studenţi, ci de către lect. univ. dr. Alexandru Petrescu, a se lucra opera "Căsătoria secretă", de Cimarosa. Studentul George Valentin Dragomir ar fi urmat să primească rolul "Paolino", rol ce se încadrează în tiparul tenorului lejer sau lirico - lejer. Studentul a anunţat de la bun început că din motive strict profesionale va refuza acest rol. Motivul principal pentru care George a refuzat rolul "Paolino" este acela legat de faptul că vocea lui se încadrează în tiparul de tenor spinţo - dramatic, iar acest lucru înseamnă un anumit repertoriu ca posibilitate de abordare.

Prin refuzul lui George se vede profesionalismul cu care acesta doreşte să-şi construiască cariera, fiind conştient că tenoria este o meserie grea şi că dacă eşti tenor asta nu înseamnă că poţi cânta orice, decât dacă rişti, iar în cazul de faţă studentul şi-a arătat dorinţa într-un mod civilizat de a nu risca.

Din cauza refuzului clar venit din partea lui George Valentin Dragomir, lect. univ. dr. Alexandru Petrescu a pornit un război cu propriul student, pe care ar fi trebuit să îl îndrume cu profesionalism.

În anul IV, George a promovat toate examenele de pe primul semestru, cu excepţia examenelor de canto, lied - oratorio şi clasa de operă, care ulterior i-au fost considerate amânate medical, întrucât acesta se afla internat în secţia O.R.L. a spitalului "Mârzescu" din Braşov, cu diagnosticul de otită medie acută şi o gravă viroză respiratorie. Profesorul titular al acestor trei cursuri, lect. univ. dr. Alexandru Petrescu a anunţat secretariatul de faptul că George nu s-a prezentat la aceste trei examene, iar în urma depunerii adeverinţelor medicale s-a luat decizia ca aceste examene să fie considerate amânate medical, cu posibilitatea ca studentul să le dea fără probleme în următoarea sesiune de examene, în semestrul al doilea, adică în vara lui 2011, înainte cu cca 2-3 săptămâni de susţinerea licenţei.

Intenţia studentului pe cel de al doilea semestru era de a intra şi promova toate examenele. Acest lucru, din păcate, nu s-a putut realiza din cauza unor neplăceri create de către lect. univ. dr. Alexandru Petrescu. În momentul în care George era programat să îşi susţină cele trei examene amânate medical de pe primul semestru, fără nici un motiv bine întemeiat, lect. univ. dr. Alexandru Petrescu nu a dorit să îl primească în aceste trei examene, deşi avea obligaţia de a o face. Într-un mod batjocoritor, sub forma unor ameninţări, l-a anunţat pe studentul George Valentin Dragomir că va propune în mod personal ca acesta să refacă cursurile celor trei discipline. Pe lângă faptul că studentul nu a fost primit în cele trei examene amânate medical, a primit şi nota doi la examenul de clasă de operă ce aparţinea de semestrul curent, adică de semestrul al doilea.

Lect. univ. dr. Alexandru Petrescu a creat o mare ilegalitate prin faptul că nu l-a primit pe student să-şi dea examenele amânate medical, după care, într-un mod total eronat, nu s-a gândit la faptul că refacerea unor cursuri ce aparţin primului semestru nu se putea face decât în semestrul doi.

Până la 1 septembrie 2011, secretariatul facultăţii avea obligaţia de a fixa şi restanţa pentru clasa de operă de pe semestrul al doilea, lucru care nici până în dată de 7 septembrie nu este rezolvat.

Cu stimă,
Ambrus Vilmos

(va urma)

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
02:43
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou