Tenorul George Valentin Dragomir, denigrat de Facultatea de Muzică din Braşov (II)

Ziarul Atac, 2 octombrie 2011, Ora 18:17

  • print
  • |
tenorul-george-valentin-dragomir-denigrat-de-facultatea-de-muzica-din-brasov-ii-1.jpg

Lui George Valentin Dragomir i s-a adus ca argument că va reface 6 cursuri de canto şi lied - oratoriu şi 16 ore de clasă de operă, datorită faptului că lect. univ. Alexandru Petrescu susţine că studentul a frecventat foarte puţine cursuri, însă credibilitatea profesorului scade din cauza faptului că acesta nu a trecut într-un mod oficial prezenţa studenţilor săi la cursuri; ţinând cont că disciplinele de lied - oratoriu şi canto sunt individuale, nu există nicio formă concretă de a dovedi prezenţa, decât dacă ea este în mod oficial scrisă la secretariat şi menţionată şi în catalog. În semestrul al doilea au existat trei pierderi de cursuri de canto şi lied - oratoriu prin neprezenţa profesorului, însă studentul a atras atenţia acestui lucru, iar şeful de catedră Filip Ignac a constatat că studentul are dreptate. În cazul de faţă, studentul George Valentin Dragomir figurează sub denumirea de absent doar la examenele cu lect. univ. Alexandru Petrescu, deşi acesta a fost prezent, însă nu şi primit în examen.

La data de 7 septembrie, studentul este anunţat de faptul că decizia de a reface cursurile probabil va rămâne valabilă, însă perioada nu a fost nici până acum comunicată, iar din regulament aflăm că facultatea îi poate oferi soluţia de an complementar numai dacă studentul nu depăşeşte 30 de credite din anul respectiv universitar şi, bineînţeles, să nu aibă alte credite pierdute din ani anteriori.

Din informaţiile primite de la secretariatul facultăţii, am aflat că studentul nu are probleme din ani anteriori, iar în anul IV a obţinut mai mult de 30 de credite, deci s-ar face o ilegalitate dacă rezoluţia finală dată studentului ar fi aceea de an complementar sau repetenţie; cu toate că mai nou i s-a reproşat că pe întregul an universitar 2010 - 2011 a fost prezent din totalul de 24 de cursuri pentru fiecare dintre cele trei discipline nepromovate doar de maxim trei ori; putem reaminti în discuţia noastră că nici acest lucru nu poate fi dovedit, aducând ca argument motivul sus menţionat.

Starea de sănătate a tenorului s-a agravat în anul IV, datorită stărilor conflictuale dintre acesta şi lect. univ. Alexandru Petrescu, dar şi datorită lipsei de interes pentru nemulţumirile sale legate de nerezolvarea situaţiei de la clasa de operă. Din cauza tensiunii şi stărilor conflictuale, dar şi a nemulţumirilor, în 2010 tânărul tenor a fost diagnosticat de la tahicardie sinusală la sincope repetate de tahicardie paroxistică supraventriculară, hipertensiune arterială, fenomene de epistaxis, nenumărate stări de lipotimie, însă cel mai grav este că aproape de finalul anului 2010, pe fondul tuturor problemelor accentuate de tot ce era legat de facultate, suferă un accident vascular ischemic tranzitoriu cu hemipareză stânga.

În momentul de faţă, tânărul tenor de doar 23 de ani urmează la domiciliu un tratament medical destul de dur, cu foarte multe recomandări şi restricţii. Din păcate, ceea ce este iar de neînţeles este faptul că starea sa de sănătate nu a fost conştientizată şi înţeleasă, în ciuda faptului că studentul a prezentat mereu adeverinţe medicale sau alte acte oficiale care să demonstreze situaţia reală în care se afla din punct de vedere medical.

Din alte surse sigure putem specifica că toate cadrele didactice universitare, cu excepţia unora, au înţeles şi au avut bunătate faţă de acest caz cu totul special. Persoanele care s-au arătat lipsite de înţelegere au fost secretara şefă, şeful de catedră şi bineînţeles profesorul următoarelor cursuri: canto, lied - oratoriu şi clasa de operă.

Ilegalităţi, amânări, supărări... Acestea sunt cuvintele care pot caracteriza această situaţie tristă. Acest caz arată nepăsarea, lipsa de interes, batjocura, neseriozitatea anumitor persoane, acestea fiind incapabile să decidă etic şi civilizat, dar şi caracterul distrugător de a nu aprecia un om ca tânărul tenor şi aşa încercat de viaţă cu o stare de sănătate dificilă, accentuată datorită stărilor conflictuale, ajungându-se că acest tânăr să sufere şi un accident vascular ischemic tranzitoriu cu hemipareză stânga.

Este inadmisibil ca o facultate să aibă o astfel de atitudine faţă de proprii studenţi, mânjindu-i şi punându-i în dificultate, creându-le obstacole şi totodată batjocorind şi părinţii acestora, dar şi situaţia lor financiară.

O instituţie care ar trebui să se ocupe de educaţia generaţiei viitoare oare cum îşi permite un asemenea comportament faţă de tinerii pe care ar trebui să-i formeze pentru o societate mai bună?

Cu stimă,
Ambrus Vilmos

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:00
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou