Un an greu pentru Vasile Adrian

Ziarul Atac, 29 iulie 2013, Ora 00:00

  • print
  • |
un-an-greu-pentru-vasile-adrian-32824-1.jpg

Vasile Adrian e un puşti de 11 ani. Frumos, mândru, gata să înfrunte lumea cu pieptul în faţă.

Are ochii inundaţi de blândeţe, vise, veselie. Doar că e ceva care încearcă să-i fure toate lucrurile astea. E ceva ce-l tot amărăşte de anul trecut, cam după ce şi-a sărbătorit ziua de naştere.

Pentru cei mai mulţi dintre noi lumina e o mare binecuvântare şi simbol pentru tot ce e bun şi frumos. Pentru Vasile Adrian lumina a devenit o pacoste. Pe la mijlocul lunii decembrie, puţin după ziua lui a dezvoltat o sensibilitate crescută la lumină. Vederea a început să se deterioreze uşor. Boala asta s-a luat tocmai de ochii ăştia frumoşi ai lui. La începutul acestui an părinţii au fost izbiţi şi de diagnosticul medicilor din Iaşi.

Un doctor a pronunţat cumva cuvântul cancer apoi a rostit cuvinte ciudate. Detalii. E cancer. Asta are. Unde să mai ţină oamenii ăştia şi cancerul în casa lor amărâtă? Sunt şase persoane. Mama e bolnavă. Mai sunt trei fraţi şi un tată care se zbate săracul cu un monstru prea mare pentru el. Trăiesc acum din alocaţia copiilor şi dintr-un ajutor social. Soţia e bolnavă, soţul e pe drumuri. Acum e internat la Fundeni cu puştiul ăsta frumos.

Şi drumul din sătucul lor din Suceava până în Bucureşti unde trebuie să se prezinte la analize e atât de lung! Totul e lung şi greu pentru domnul Viorel Onufreiciuc, tatăl şi cel însărcinat cu lupta. E lungă aşteptarea pe holurile de la Fundeni, e lungă privirea medicilor care caută cuvinte potrivite pentru a-i da diagnostice atât de crunte.

Luptă omul pentru nevastă, luptă pentru copil şi armele lui sunt atât de tocite şi de proaste!

Ce l-ar ajuta pe bietul soţ? El spune că orice. Orice ar fi o comoară pentru el. Şi un pachet din care să mai înfulece pe drumul dintre Suceva şi Bucureşti, drum lung în care molfăie uneori doar din durerile astea. Şi un ban să se mai zbată să-l ajute pe Vasile Adrian să păstreze acolo în ochi toate lucrurile astea frumoase, să nu renunţe la vise, blândeţe sau veselie. Orice l-ar ajuta pe bietul om. Şi un mănunchi de rugăciuni le-ar prinde bine. Şi o haină şi o vorbă bună. Orice. Duce o luptă grea pentru familie. Prea grea pentru a fi singur în asta.

Cont deschis la Banca Transilvania pe numele Onufreiciuc Viorel:

EUR: RO53 BTRL EURC RT02 2036 5701

RON: RO06 BTRL RONC RT02 2036 5701

Număr de telefon - Onufreiciuc Viorel: 0769.974.961

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
07:27
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou