Un strigăt de ajutor din parte lui Costin Pintilie

Ziarul Atac, 2 septembrie 2012, Ora 21:28

  • print
  • |
un-strigat-de-ajutor-din-parte-lui-costin-pintilie-27397-1.jpg

De doi ani jumate Costin Pintilie trăieşte într-un coşmar care nu pare să se mai termine. În aprilie 2010 el a fost diagnosticat cu cancer al sistemului limfatic: limfom non-hidgkin forma agresivă. Încrederea în el şi în faptul că va ieşi învingător din luptă cu cancerul i-au dat puterea necesară să poată trece prin numeroasele şedinţe de chimioterapie şi radioterapie.

Timp de doi ani, a urmat diferite scheme de tratament; toate acestea au fost costisitoare, dar mai ales dureroase. De mai multe ori i s-a spus "Gata. E ultima etapă, după care eşti vindecat!", dar mereu a urmat o recădere, a apărut o nouă tumoare şi o altă intervenţie chirurgicală.
În urmă cu un an a dezvoltat metastaze pe coloana vertebrală şi splină, iar în timpul unui transplant de măduvă osoasă a suferit un infarct de miocard din cauza durerii foarte mari.

Când a crezut că a scăpat şi că va putea să îşi facă din nou planuri de viitor, a fost diagnosticat cu glioblastom grad IV. I s-a spus că tumoarea este inoperabilă. Medicii i-au promis însă că vor scoate cât mai mult din ea printr-o operaţie riscantă, dar printr-un miracol medical şi cu ajutorul lui Dumnezeu operaţia a fost un succes şi respectiva tumoare a fost scoasă în totalitate.

Au fost şi complicaţii, au fost şi alte tumori, ceea ce înseamnă că în ultima jumătate de an Costin a suferit şase operaţii pe creier - printr-o metodă numită cyberknife. E incredibil, chiar miraculos faptul că a reuşit să reziste fizic, dar mai ales emoţional, şi că acum se îndreaptă cu paşi siguri spre vindecare. 

Ultima operaţie pe creier a avut loc pe data de 11 august 2012, iar diagnosticul a fost Primary CNS Lymphoma (tumoare a sistemului nervos central). Pentru această ultimă operaţie Costin a fost băgat în comă indusă timp de 36 de ore, iar operaţia a durat aproape 12 ore. Cu 60% şanse de supravieţuire şi 8% şanse să nu rămână cu o dizabilitate, operaţia a fost un succes chiar şi pentru doctori, care nu se aşteptau ca totul să decurgă atât de bine. Costin a avut parte deci de un alt miracol, ceea ce mă face să cred că Dumnezeu nu îi abandonează pe cei credincioşi. În prezent Costin se recuperează la UT Southwestern Medical Center în Dallas, UŞA.

Pe tot parcursul tratamentului el a continuat să lucreze pentru a-şi asigura traiul de zi cu zi, mai puţin în urma ultimelor intervenţii chirurgicale, după care medicii i-au interzis să mai meargă la serviciu. Familia lui a făcut tot ce a putut; cu toţii au acumulat datorii însemnate. Până acum, familia rudele şi prietenii apropiaţi l-au ajutat, dar am ajuns cu toţii la capătul puterilor. Costin a vândut tot ce s-a putut vinde (de la casă şi maşina până la electrocasnice şi mobilă) dar tot nu a fost de ajuns pentru a acoperi integral facturile medicale din ultimii ani, care s-au ridicat la sute de mii de dolari.

Pentru ca toate eforturile depuse până acum să dea roade, Costin va trebui ca în următoarele şase luni să se odihnească şi să nu muncească. De aceea, cerem ajutorul oamenilor cu suflet mare care vor să facă o faptă bună şi să-l ajute pe Costin. Mai are de plătit spitalului câteva mii de dolari, şi de asemenea, are nevoie de bani pentru a se întreţine şi a-şi plăti tratamentele în continuare. Până la sfârşitul anului Costin mai are nevoie de 20.000 dolari.

Până în prezent Costin a învins boala. Împreună îl putem ajuta să reuşească, şi să iasă din coşmarul în care a trăit în ultimii ani. Banii pentru el înseamnă viaţa. Orice donaţie, oricât de mică contează.

Îl puteţi ajuta făcând o donaţie:
Raiffeisen Bank, România
Beneficiar: Paraschiva Pintilie (mama lui Costin)
RO10 RZBR 0000 0600 1458 5909 în USD
RO32 RZBR 0000 0600 1458 5901 în RON

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
06:57
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou