Uniţi pentru a salva vieţi

Ziarul Atac, 15 aprilie 2013, Ora 00:00

  • print
  • |
uniti-pentru-a-salva-vieti-30207-1.jpg

Societatea de Salvare împreună cu SABIF (Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov) au iniţiat o campanie de informare asupra redirecţionării celor 2% din impozitul pe venit.

Pentru îmbunătăţirea timpului de sosire la caz, perfecţionarea continuă a personalului medical din sistemul de urgenţă şi dotarea maşinilor de intervenţie cu echipamente performante, Societatea de Salvare Bucureşti desfăşoară, până pe 25 mai 2013, campania de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit (corespunzător anului fiscal 2012).

Andrei Ştefănescu (Alb Negru), Kamara Ghedi (Alb Negru), Alin Văduva ( finalist X Factor 2011) , Florin Grigore (Etno), Alex Porro (Benetone Band), Ionuţ Andras (Ro-mania), Florin Iordache (ex. Krypton, Avenue) şi Răzvan Ştef (Vocea României 2012) sunt artiştii care s-au implicat fără nicio ezitare la propunerea de a se alătura, pro bono, acestui proiect, fiind conştienţi de importanţa Serviciului de Ambulanţă în România.
Cele opt vedete, deşi reprezentante ale unor genuri muzicale diferite, s-au unit pentru un scop comun, acela de a promova campania Suntem împreună de 107 ani. Redirecţionează şi TU 2% din impozitul pe venit către Socitatea de Salvare pentru că împreună SALVĂM VIEŢI! O secundă face diferenţa!

Ce a răspuns fiecare artist, întrebat fiind Ce te-a făcut să accepţi invitaţia de a te alătura acestei cauze? De ce Societatea de Salvare?:

Andrei Ştefănescu (Alb Negru): Nu am stat pe gânduri nicio secundă când mi s-a propus acest proiect pentru că 112 sau Salvarea - cum i se spunea pe vremuri, este primul şi cel mai de preţ cuvânt care îţi vine în minte atunci când ai probleme de sănătate de orice fel. Pentru că Serviciul de Ambulanţă înseamnă nişte oameni cu suflet, remarcabili, care ne salvează vieţile noastre, ale prietenilor şi ale familiilor noastre, ale tuturor oamenilor din România, până la urmă. De ce? Pentru că numai auzind sirena şi văzându-i venind spre tine, parcă îţi trece starea de rău.

Kamara Ghedi (Alb Negru): Întotdeauna am socotit că e util să întinzi o mână sau două de ajutor în mod dezinteresat. Mai ales în cazurile în care e cu adevărat nevoie. Şi apoi mă ajut indirect şi pe mine pentru că orice gest pe care îl faci pentru societate, îl faci şi pentru tine. Ajutând Societatea de Salvare, îi ajutăm pe alţii, dar ne ajutăm şi pe noi. Fiecare dintre noi poate avea nevoie de Serviciul de Ambulanţă într-o zi.
Alin Văduvă (finalist X Factor 2011): Ceea ce m-a determinat să mă alătur acestei cauze este dragostea faţă de semenii mei. Susţin Societatea de Salvare deoarece şi-a dovedit eficientă în decursul celor 107 ani de la înfiinţare. Am încredere că cei 2% din impozitul nostru direcţionaţi către Societatea de Salvare vor fi utilizaţi pentru echipamente medicale de folos nouă.

Ionuţ Andras (Ro-mania): Interesul real faţă de societatea în care trăiesc, societate care fără un serviciu de salvare performant şi prompt, care să intervină în cel mai scurt timp posibil, multe vieţi ce pot fi salvate, nu ar avea această şansă. De aceea mă alătur acestei cauze şi cred că, împreună, reditrecţionând 2% din impozitul pe venit, putem face minuni.

Florin Iordache (ex Krypton, Avenue): Mi se pare o cauză nobilă şi, pragmatic, oricare dintre noi poate avea nevoie de salvarea care trebuie să ajungă la timp şi să fie echipată corespunzător. Cineva trebuie să facă ceva pentru sistemul medical românesc.Eu am ales să redirecţionez 2% din impozit pentru Societatea de Salvare şi, cred cu tărie, că fiecare dintre noi ar trebui să facă asta.

Alex Porro (Benetone Band): M-am alăturat campaniei 2% pentru Societatea de Salvare pentru că sunt conştient de câtă nevoie avem de serviciile ambulanţei în anumite momente de cumpănă ale vieţii noastre, mai ales aceia dintre noi care ne place să ne trăim viaţa... pe muchie de cuţit! Sper să reuşim să motivăm cât mai multe persoane să redirecţioneze 2% din impozitul pe venit către Societatea de Salvare.. .este spre binele nostru!

Florin Grigore (Etno): De ce? Pentru că ei sunt cei care ne salvează viaţa, ei sunt primii care intră în contact cu noi în cazul unui eveniment nefericit. Eu direcţionez către Societatea de Salvare pentru că ei trebuie să poată ajunge la timp la noi, să aibă aparatură performantă şi personal medical pregătit. Cum conduc zilnic, şi stau în trafic câteva ore pe zi în Bucureşti sau în ţară, văd câte accidente se întâmplă. Am acordat primul ajutor atunci când a fost nevoie, dar din lipsa cunoştinţelor medicale nu am putut face prea multe. Dacă nu ar fi fost ei, Serviciul de Ambulanţă, să intervină imediat, mulţi dintre noi, poate că nu am mai fi.

Răzvan Ştef (Vocea României 2): Am ales să mă implic în această campanie pentru că medicii, asistenţii, ambulanţierii, voluntarii să aibă parte de cea mai bună pregătire şi de cele mai performante dotări. Pentru noi este un efort minim, pentru ei, cei 2% au o importanţă enormă.

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
14:08
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou