Zorilă Daniel: “Am nevoie de o vorbă de încurajare”

Ziarul Atac, 23 septembrie 2013, Ora 00:00

  • print
  • |
zorila-daniel-am-nevoie-de-o-vorba-de-incurajare-34375-1.jpg

Demonii au uneori multe fețe. Asta îi face, de fapt, atât de periculoşi. Cancerul este unul din aceşti demoni. Ştim despre cancer poate doar că e o boală care toacă mărunt întregul organism pe interior, uşor şi iremediabil. Nu toacă doar atât. Uneori toacă oameni şi familii în totalitate. Toacă economii, toacă speranţă, toacă fărâma de credinţă rămasă, toaca relaţii şi vise.

Zorilă Daniel este un bărbat tocat mărunt de această boală. Nu el e cel afectat fizic. Uneori ar prefera ca boala să-l fi ales pe el. A ales însă copilul. Nu a făcut nici trei ani cel mic, Florinel. Din iulie e în spital cu mama. A fost diagnosticat cu o tumoare foarte greu operabilă. Familia Zorilă însă şi-a pus încrederea în Dumnezeu. La fel a făcut şi medicul care a preluat acest caz. A îndrăznit şi a operat tumoarea. Nu a reuşit să scoată tot ce ar fi trebuit, dar a făcut o treabă incredibilă în aceste condiţii.

Acasă, undeva în judeţul Vaslui, familia Zorilă mai are un băieţel de 5 ani. Săracul îşi întreabă tatăl când vine mama acasă, când vine frăţiorul. Tatăl nu mai ştie ce să răspundă. Aleargă şi el dintr-o parte în alta. Şi-a mai pierdut din putere, din puterea de a da speranţă familiei. După operaţia lui Florinel mai căpătaseră parcă forţa de a visa. Dar copilul ăsta mic şi plăpând a trecut prin atâtea încât nu e de mirare că această familie cere asta de la cei care-i aud: „o vorbă de încurajare". Aveţi voi vreuna în plus?

Cancerul le-a tocat acestor oameni uşor resursele fianciare. Doar drumul dus-întors al mamei şi a copilului până la Bucureşti costă 3 milioane de lei. Mai puneţi o analiză medicală, o operaţie, câteva medicamente, mâncare şi încercaţi să calculaţi cam în cât timp se pot termina toate economiile unei familii dintr-un sat din Nord-Estul Moldovei.

Cancerul a tocat şi fărâma de credinţă a acestor oameni. Cei mai mulţi părinţi sunt îngroziţi de ideea că ar putea fi nevoiţi cândva să-şi vadă copilul în spital. Încercaţi să vă imaginaţi prin ce trece o familie care află că propriul copil are o tumoră pe trunchiul cerebral.

Prin ce trec când li se spune că aceasta nu se poate opera. Prin ce trec când, după ce un medic curajos îndrăzneşte şi le operează copilul de mai puţin de trei ani, li se spune că s-a extras doar o mică parte din tumoare. Florinel a fost şi în comă o perioadă, a avut şi o semipareză. Nu şi-a putut mişca un picior, apoi o mână. E greu după toate astea să mai ai multă putere de a lupta şi cu toate astea trebuie să-ţi iei de undeva acea putere.
Cancerul le-a tocat şi speranţa. Îi poţi spune uneori cu oarecare speranţă unui copil de 5 ani că frăţiorul de trei ani şi mama se întorc acasă curând. Faci asta în prima lună. Dar, după patru luni ce mai faci? Ce îi mai spui celui mic? Cum îţi mai încurajezi soţia?

Au atât de mare nevoie aceşti oameni de sprijin, de vorbe, de o haină, de un ban. Dacă simţiţi că puteţi da ceva, orice din toate acestea nu ezitaţi! Ceea ce pentru noi, cei mai mulţi poate părea puţin, pentru ei s-ar putea să fie enorm.

Număr de telefon, Zorilă Adriana (mama copilului): 0765.925.210
Număr de telefon, Zorilă Daniel (tatăl copilului): 0760.357.859

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
16:25
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou