6 lucruri uimitoare pe care le exprimi doar cu ochii

Mirela Ene, 2 iunie 2014, Ora 00:00

  • print
  • |
6-lucruri-uimitoare-pe-care-le-exprimi-doar-cu-ochii-40684-1.jpg

Întotdeauna poți descifra mai bine ce spune cel din fața ta dacă te uiți în ochii lui. Îi poți vedea bucuria sau tristețea cu care exprimă anumite idei.

Ochii "spun" chiar mai multe de atât! Iată șase lucruri uimitoare pe care le exprimi doar cu ochii:

Când minți

Când nu știi dacă poți avea încredere în cineva, este de ajuns să te uiți în ochii lui. Dacă se uită în sus sau înspre stânga atunci când îți spun ceva, înseamnă că încearcă să construiască o imagine vizuală - ceva ce nu există în amintire - înseamnă că spun minciuni. Atunci când își amintesc lucruri care s-au petrecut cu adevărat, ochii se duc involuntar spre dreapta.

Când bei alcool

Culoarea ochilor tăi este un indicator care îți spune cât de bine... reziști la băutură. Un studiu din Georgia, Statele Unite, a determinat că persoanele cu ochii deschiși la culoare (albaștri, verzi, gri, căprui deschiși) rezistă mai bine la băutură decât cele cu culoarea ochilor închisă (căprui, negri).

Cel mai rapid mușchi din corp

Cel mai rapid mușchi din corpul tău este cel al pleoapei superioare. Un adult clipește în medie o dată la cinci secunde, ceea ce înseamnă că în medie și tu clipești în jur de 6,5 milioane de ori într-un singur an. Trebuie să clipești ca să păstrezi globul ocular umed, dar și ca să cureți și să elimini orice impurități ajung pe el.

Când flirtezi

Contactul vizual este o formă de flirt, dar nu singura. Cu ochii poți flirta în mai multe feluri cu persoana de care te-ai îndrăgostit. O privire momentană înspre gura partenerului tău îi arată că îți dorești să îl săruți. Pupilele dilatate îi arată că te simți atrasă de el - și din păcate nu ai cum să controlezi pupilele. Flirtul cu ochii poate merge chiar și până la imitarea involuntară a "tiparului" de clipit al celui pe care îl placi.

Știi câte culori poți vedea?

Te-ai gândit vreodată că ochii tăi pot face diferența între mii de culori? Dacă asta ți se pare mult, află că, de fapt, ochii tăi pot distinge între zece milioane de tonuri diferite de culoare. Iar culorile pe care le vezi și distingi - diferit de alte persoane din jurul tău - poate afecta multe aspecte din viața ta, depinzând și de cum interpretezi fiecare nuanță în parte.

Ai grijă de ochii tăi

Ei sunt singura cale prin care poți vedea mediul înconjurător și trebuie mereu să ai grijă de ei. Mai mult chiar, ar trebui să mergi la medic în mod regulat și să îi tratezi pentru orice fel de afecțiune - în special când știi că 80% dintre afecțiunile oculare sunt perfect tratabile.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
16:25
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou