Află cum îţi ştergi datele de pe internet

Mirela Ene, 30 mai 2014, Ora 12:27

  • print
  • |
afla-cum-iti-stergi-datele-de-pe-internet-40621-1.jpg

Google a lansat un serviciu care permite oricărui utilizator să îşi şteargă datele care sunt listate în căutările afişate de motorul de căutare.

Serviciul Google a fost lansat special pentru cetăţenii UE, urmare a unei decizii luate recent de Curtea Europeană de Justiţie care acordă dreptul de «a fi uitat» pe cel mai important motor de căutare de pe internet.

Cu alte cuvinte, dacă aveţi fotografii, informaţii sau alte activităţi care doriţi să nu mai apară în căutările Google, acum puteţi să scăpaţi de ele. Pentru a putea fi şterse datele care nu mai doriţi să apară în căutările Google, trebuie să completaţi o cerere specială, însoţită de o fotografie.

«Fiecare solicitare individuală va fi evaluată și se va încerca atingerea unui compromis între dreptul persoanei la confidențialitate și dreptul publicului de a afla și de a distribui informații », afirmă Google în pagina unde puteţi solicita ştergerea informaţiilor.

« La evaluarea solicitării, rezultatele vor fi analizate pentru a se stabili dacă includ informații despre dvs., care nu mai sunt de actualitate, precum și dacă aceste informații sunt de interes public (de ex., informații despre escrocherii financiare, despre malpraxis, despre condamnări penale sau despre comportamentul public al funcționarilor guvernamentali) », mai precizează Google.

« Pentru ca Google să vă evalueze solicitarea, trebuie să:

(a) specificați adresa URL a fiecărui link care se afișează la căutarea numelui dvs. pe Google și care solicitați să fie eliminat. (Puteți să copiați adresa URL din bara browserului după ce dați clic pe respectivul rezultat al căutării).

(b) explicați (dacă nu este clar) de ce se referă la dvs. pagina din link (sau dacă trimiteți acest formular în numele altei persoane, de ce se referă la persoana respectivă);

(c) explicați de ce această adresă URL din rezultatele căutării este nerelevantă, învechită sau neadecvată », precizează Google.

Mai multe detalii aflați de AICI.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
04:05
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou