Atenție la ce dai CLICK pe Facebook!

Valeriu Daniel, 23 iunie 2014, Ora 13:21

  • print
  • |
atentie-la-ce-dai-click-pe-facebook-41227-1.jpg

Specialiştii în securitate de la Kaspersky spun că utilizatorii reţelei de socializare rămân ţinta preferată a persoanelor cu intenţii rele.

Kaspersky anunţa că 10,85% din atacurile de phishing din lume vizează Facebook, reţeaua de socializare cu cel mai mare număr de utilizatori.

Cel mai adesea, infractorii cibernetici îţi trimit un mesaj care spune că ai putea avea contul blocat, dacă nu îţi introduci datele într-un formular anexat sau în cadrul mesajului respectiv. Este în mod cert o tentativă de fraudă, pentru că Facebook nu îţi va cere niciodată asta.

Infractorii „trimit link-uri către paginile de phishing prin intermediul e-mail-ului, prin reţelele de socializare sau în bannere plasate pe site-uri terţe. Infractorii cibernetici îşi ademenesc victimele promiţând conţinut interesant. Când utilizatorii accesează link-ul, ajung pe o pagină de înregistrare falsă, care afişează un mesaj standard solicitându-le să îşi înregistreze datele pentru a putea accesa conţinutul. Dacă utilizatorii nu suspectează nimic şi îşi introduc datele, acestea vor fi transmise imediat infractorilor cibernetici", spune Nadezhda Demidova, Web Content Analyst în cadrul Kaspersky Lab.

Specialiştii în securitate informatică au câteva sfaturi pentru utilizatori:

Poziţionaţi cursorul peste link şi verificaţi dacă acesta va trimite către pagina Facebook oficială. De asemenea, introduceţi manual URL-ul Facebook în bara de adrese, deoarece infractorii cibernetici reuşesc uneori să camufleze adresa către care vă direcţionează.

Când introduceţi manual URL-ul în bara de adrese, verificaţi-l din nou după ce pagina s-a încărcat, pentru a vă asigura că nu a fost o înşelătorie.
Ţineţi cont că Facebook utilizează protocolul HTTPS pentru a transmite informaţii. Absenţa unei conexiuni sigure poate indica faptul că vizitați un site fraudulos, chiar dacă adresa URL pare să fie corectă.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
23:26
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou