Ce caută românii pe Google!

Anca Bratu, 7 decembrie 2022, Ora 21:03

  • print
  • |
ce-cauta-romanii-pe-google-47092-1.jpg

Google a întocmit un top cu cele mai populare căutări ale românilor în motorul de căutare pentru anul 2022. În top găsim o serie de termeni firești precum Ucraina, dar există și căutări stranii pe care nimeni nu le-ar fi bănuit. 

Potrivit topului Google, războiul din Ucraina a fost cel mai căutat subiect în anul care se încheie. De remarcat că în topul realizat de Google România, printre cele mai populare căutări se mai află și alți termeni legați de război, cum ar fi „Rusia" și „Vladimir Putin" sau „Elena Udrea". 
Pe poziția a doua în topul celor mai populare căutări a fost „recensământul", un subiect care a dat multe bătăi de cap românilor, mai ales că anul acesta, pentru prima dată în România, recensământul s-a făcut și online, conform evz.ro.

După cum puteti observa în imaginea de mai jos, pe locul trei este „Regina Elisabeta". Monarhul Regatului Unit a murit pe data de 8 septembrie la vârsta de 96 de ani.

Google România a realizat și în 2022 un top „ce este?"

Cele mai multe întrebări s-au referit la Roxadustat, substanța cu care a fost depistată pozitivă Simona Halep în urma turneului de la US Open 2022.

Pe locul doi în topul întrebărilor vine  „Ce este legea marțială". Curiozitatea românilor cu privire la acest subiect a venit după ce Volodimir Zelensky a instituit legea marțială în Ucraina.

A treia întrebare pe Google a fost „Ce este SWIFT". Printre sancțiunile impuse de Uniunea Europeană Rusiei s-a aflat și excluderea băncilor rusești din rețeaua SWIFT. Mulți români au vrut să afle ce este acest serviciu și de ce este atât de importantă o astfel de sancțiune.

În 2022 utilizatorii motorului de căutare au încercat să găsească online idei de mâncăruri pentru cină, de mic dejun, de nume pe Instagram, de cadouri, idei de afaceri sau reţete de mâncăruri. 

Cum se realizează clasamentul „Căutările anului 2022"

Google România explică metodologia după care a fost realizată lista „Căutările anului 2022": Listele au fost create utilizând combinat mai multe servicii și instrumente care ne oferă o imagine detaliată asupra trendurilor de căutare la nivel global și regional. Cea mai mare parte a datelor provin din Google Trends, un serviciu public, care prezintă volumul de căutări pe diferite regiuni geografice, perioade de timp și termeni utilizați. De asemenea, utilizăm instrumente interne care ne permit să realizăm analize complexe suplimentare. Mai mult, am eliminat spam-ul, căutările de navigare și cele care se repetă. Listele au fost realizate pe baza cifrelor de trafic de pe adrese din România, care au realizat atât căutări pe google.com, dar și pe domeniul local (google.ro) și căutările mobile", se arată într-un comunicat transmis de Google România, potrivit Mediafax.

 

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
09:30
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou