Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

Mirela Ene, 23 decembrie 2014, Ora 12:38

  • print
  • |
cele-mai-frumoase-targuri-de-craciun-din-europa-44917-1.jpg

Târgul de Crăciun este una dintre cele mai frumoase şi iubite tradiţii europene din timpul sezonului de iarnă.

În fiecare an, centrul a numeroase oraşe este umplut cu tarabe de unde vizitatorii pot cumpăra orice, de la mâncare şi băutură tradiţională, la obiecte lucrate manual. Această tradiţie a început în Evul Mediu, în zona vorbitoare de limbă germană de pe continent, dar de-a lungul secolelor a devenit populară în toată Europa.

Unul dintre cele mai mari târguri de Crăciun din lume poate fi găsit la Dortmund, în vestul Germaniei. Anual, piaţa din centrul oraşului este împânzită cu peste 300 de tarabe împodobite, unde cei peste 3 milioane şi jumătate de vizitatori se pot delecta cu bucate tradiţionale sau pot cumpără suveniruri lucrate manual. Dar de departe cea mai populară atracţie este bradul de Crăciun, cel mai mare din lume. Copacul are 45 de metri înălţime, este făcut din 1.700 de brăduţi mai mici şi este împodobit cu peste 48.000 de beculeţe şi ornamente iluminate.

La Strasbourg, din provincia franceză Alsacia, este cel mai vechi târg de acest fel din Franţa, organizat încă de la 1570 în jurul catedralei din oraş. Vizitatorii se pot plimba printre căsuţele care vând covrigi, dulciuri, fursecuri, turtă dulce sau vin fiert. Poţi cumpăra chiar şi brazi de Crăciun, împreună cu toate decoraţiunile pentru ei.

Târgul de iarnă din Wroclaw este cel mai mare din târg de acest fel din Polonia şi a fost pus de către publicaţia Huffington Post pe lista celor mai frumoase din Europa. Anual, timp de o lună, piaţa din centrul medieval al oraşului se umple cu arome de turtă dulce, clătite, vin fiert şi grătare de la zecile de cabane din lemn care împânzesc locul. Zecile mii de vizitatori pot admira luminiţele sau pot să-şi facă poze cu piticii, simbolurile oraşului.

La Târgul de Crăciun din Budapeste - The Budapest Christmas Fair - veţi putea vedea zilnic dansatori de folk, veţi asculta muzica live şi veţi putea încerca mâncarea tradiţională. Amplasat în centrul cartierului Pesta, la începutul străzii Fashion Street, târgul are în general 150 de căsuţe, unde veţi găsi arta locală, dar şi păpuşi de teatru. Toate produsele vândute la acest târg au garanţia că sunt handmade.

Dintre mâncărurile tradiţionale menţionăm - varietatea băuturilor calde - suc de mere cald şi picant sau punch de ciocolată caldă, langosii, diferite tipuri de ştrudel sau toki pompos, un fel de coca făcută la cuptor.

Chiar dacă este unul dintre cele mai recente Târguri de Crăciun din Europa, 12 Days of Christmas de la Dublin atrage anual sute de mii de oameni. Bijuteriile, obiectele din sticlă sau jucăriile din lem sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le veţi găsi aici. Mai adăugăm şi caruselul, cântăreţii de colinde şi barul cu tematica germană şi avem formula completă pentru un târg reuşit.

Crăciunul în Bruxelles pare să devină din ce în ce mai mare în fiecare an. Târgul s-a extins între străzile Grand'Place şi Ste-Catherin, pe o distanţă de aproximativ 2 kilometri. Fiecare dintre cele 240 de căbănuţe din lemn vinde obiecte făcute manual din lemn, băuturi sau mâncare. Mai punem la socoteală şi o roată iluminată cu 18.000 de beculeţe şi un patinoar şi totul este perfect.

Vienezii încep pregătirile pentru Crăciun începând cu mijlocul lunii noiembrie. Rathausplatz, piaţa poziţionată în fața primăriei, este casa târgului Christkindlmarkt, unde veţi găsi peste 150 de căsuţe cu decoraţii, vin fiert şi alune prăjite. Viena mai găzduieşte şi alte două târguri de Crăciun cum ar fi: Old Viennese Christmas Market în Freyung - unul tradiţional, cu obiecte făcute manual şi Târgul de Crăciun din faţa Palatului Schonbrunn care se extinde până la 1 ianuarie.

Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Praga sunt amplasate în Old Town Square şi Wenceslas Square. Pe lângă jucăriile de lemn şi decoraţiilor specifice acestei sărbători, veţi găsi aici şi specialităţi din Cehia - obiecte din sticlă sau ceramică. Şi mâncarea este puţin diferită faţă de standardele germane - da, există cârnaţi, turtă dulce şi vin fiert, dar veţi putea încerca şi coca specială gătită cu scorţişoară şi zahăr.

Strasbourg este considerat Capitala Crăciunului, iar magia oraşului te va încărca de pozitivitate şi bucurie. Nu uitaţi de "bredele" - biscuiţi speciali care vin în toate formele şi aromele, de la alune, portocală şi scorţişoară, la cocos şi praline. Luaţi-i acasă, puneţi-i în pom, iar la final nu uitaţi să-i savuraţi.

Târgul de Crăciun din Bolognia. Crăciun Fericit va fi înlocuit de Buon Natale în Italia. Pe lângă lucrurile drăguţe pe care le veţi găsi aici - de la decoraţii de Crăciun din sticlă şi diferite figurine, accentul se pune pe mâncare. Tentaţiile sunt peste tot - de la fructe în forma reală făcute din marţipan şi învelite în ciocolată, la nuga făcută cu miere şi nuci. Yum!

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
18:00
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou