Iată cu cât se vinde o bancnotă veche de 5.000 lei cu chipul lui Lucian Blaga!

Anca Bratu, 27 noiembrie 2022, Ora 17:53

  • print
  • |
iata-cu-cat-se-vinde-o-bancnota-veche-de-5-000-lei-cu-chipul-lui-lucian-blaga-47017-1.jpeg

Cei care care au pe acasă bancnote vechi pot să obțină bani frumoși din vânzarea lor. Colecționarii de monede și bancnote sunt dispuși să ofere sume mari pentru asemenea obiecte de colecție.

O persoană a postat pe un site, care se ocupă cu vânzări de orice tip, un anunț în care pune la vânzare o bancnotă de 5.000 lei cu chipul lui Lucian Blaga, imprimată în 1998. 
"Vând bancnotă 5.000 lei vechi autentică. Stare foarte bună. Prețul este negociabil", a scris cun român care cere nu mai puțin de 250.000 de lei aproape 50.000 de euro pentru această hârtie. Asta nu înseamnă că cetățeanul respectiv va și primi acesată sumă exorbitantă.

Există mulți oameni care au o pasiune din a aduna obiecte vechi, și, care sunt capabil să plătească sume mari pentru colecția lor. Pe internet sunt foarte multe monede vechi, dar și bancnote scoase la vânzare sau licitație. Unele costă enorm, cum este și cazul de mai sus, însă, prețurile diferă de la un vânzător la altul, de vechimea bancnotei, dar, și de starea acesteia. 

Se ponește de la câțiva zeci de lei și se poate ajunge la sute, sau chiar mii. 

Un alt exemplu este un anunț prin care se vinde tot o bancnotă de 5.000 lei, din anul 1993, imprimată cu chipul lui Avram Iancu. De data aceasta, vânzătorul cere o sumă modestă, dar care te poate ajuta să treci cu bine Sărbătorile de iarnă. Mai ales dacă ai mai multe bucați de acest tip. Românul respectiv dorește, în schimbul bancnotei, suma de 200 lei. Sigur, diferența de bani cerută este una de la cer la pămant. Dar și bancnotele diferă, nu-i așa? 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
18:01
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou