Insula care crește văzând cu ochii

Cristian Blănuţă, 22 noiembrie 2013, Ora 08:55

  • print
  • |
insula-care-cre-te-vazand-cu-ochii-36132-1.jpg

Noua insulă apărută acum două zile la circa 1.000 km sud de Tokyo crește văzând cu ochii, potrivit informațiilor și imaginilor furnizate de autoritățile japoneze.

În timp ce miercuri avea formă circulară și un diametru de 200 m, noua insulă, care nu a primit încă nume, s-a lungit, luând forma unui cartof, și măsoară acum 400 m lungime și 200 m lățime, a declarat AFP un purtător de cuvânt al pazei de coastă.
Materiale de pe insulă erau aruncate joi la 900 m înălțime, față de 600 cu o zi înainte, semn că activitatea vulcanică ce a dat naștere insulei este foarte intensă, arată aceeași sursă. Paza de coastă a plecat în recunoaștere, să vadă ce se mai întâmplă cu bucata de pământ situată la circa 500 m de Nishinoshima, insulă nelocuită din arhipelagul Ogasawara, scrie Agerpres.

'Se poate să mai crească deoarece craterul se întinde și magma urcă', a spus un specialist de la Centrul japonez de cercetări oceanografice.

Este prima oară în ultimii 40 de ani că o insulă apare în acea zonă. 'Nou-născutul' este totuși fragil și ar putea să nu mai fie vizibil din cauza valurilor. Acum două luni, în urma unui puternic seism, de 7,7 magnitudine, din Pakistan, a apărut brusc o insulă în Marea Arabiei, la sute de kilometri de epicentru.

În Japonia, pământ al seismelor și vulcanilor, au avut loc patru-cinci apariții de insule de la sfârșitul războiului Pacificului, dintre care una în 1986, care a dispărut în două luni, și una în 1973, tot în apropiere de Nishinoshima. Ultima a fost în mare parte erodată de valuri, dar a rămas totuși o parte vizibilă, încheie AFP.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
20:56
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou