"Lacătele iubirii" din PARIS sunt în pericol

Mirela Ene, 10 iunie 2014, Ora 13:29

  • print
  • |
lacatele-iubirii-din-paris-sunt-in-pericol-40902-1.jpg

Podul Artelor din Paris este locul unde turiştii îndrăgostiţi își pecetluiesc iubirea agăţând de balustradele sale câte un lacăt. Legenda spune că astfel ei vor avea noroc în dragoste şi relaţiile lor vor supravieţui cât mai mult trecerii timpului.

Obiceiul a început în urmă cu şase ani, până în 2008 balustradele podului fiind curate, fără nicio urmă de lacăt. În aceşti 6 ani, de la un capăt la altul al punţii lungi de 155 de metri, care leagă Palatul Luvru de sediul Academiei Franceze, s-au strâns atât de multe lacăte ale iubirii încât una dintre balustrade s-a prăbuşit, a cedat pur şi simplu sub povara iubirii (a 700.000 de lacăte).

Puntea a fost închisă până când pompierii au refăcut porţiunea de balustrada de trei metri care se prăbuşise.

"Nu-mi doresc să-i stigmatizez pe îndrăgostiţii care vin în Paris sau pe iubitorii acestui obicei, dar nu putem să nu facem nimic în această privinţă, deoarece vor apărea şi alte probleme în viitor", a spus primarul Arondismentului 6 din Paris, Jean-Pierre Lecocq.

Din cauza lacatelor, podul are de suferit din punct de vedere al rezistenţei, din cauza greutăţii lacatelor, din cauza ruginii care trece de la lacăte la balustrade şi grilaj. Însă, există şi probleme de mediu provocate pe răul Sena, din cauza cheilor aruncate în apele sale şi care odată ajunse acolo ruginesc.

Mulţi dintre parizieni sunt împotriva acestui obicei apărut în Italia şi care s-a răspândit peste tot în lume.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
10:35
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou