MASA DE CRĂCIUN: Cercetătorii au realizat MENIUL perfect

Mirela Ene, 22 decembrie 2013, Ora 12:39

  • print
  • |
masa-de-craciun-cercetatorii-au-realizat-meniul-perfect-36840-1.jpg

Formula unui meniu perfect pentru masa de Crăciun, care satură fără să îngraşe, a fost pusă la punct de o echipă de specialişti din Marea Britanie.

Meniul perfect de Crăciun, care conţine aportul ideal de calorii şi nutrienţi pentru o masă, a fost alcătuit de psihologul nutriţionist David Lewis şi de medicul Margaret Yufera-Leitch.

Meniul este următorul, conform dailymail.co.uk:

150 de grame de friptură de curcan la cuptor
110 grame de piure de castane
100 de grame de sos (care se formează sub friptură, în timpul coacerii)
15 grame sos de merişoare
Un cârnăcior
80 de grame de cartofi la cuptor
155 de grame de varză de Bruxelles înăbuşită
160 de grame morcovi înăbuşiţi
150 de grame de varză roşie

Ca desert, specialiştii recomandă 28 de grame de budincă, o felie de plăcintă şi o clementină proaspătă.

Specialiştii britanici afirmă că proteinele şi aminoacizii din carnea de curcan, carbohidraţii din cartofi, vitaminele şi mineralele din legume, precum şi gustul dulce-acrişor al sosului de merişoare transformă prânzul de Crăciun într-o masă ideală şi echilibrată din toate punctele de vedere.

Aceştia recomandă consumul de fructe proaspete, care favorizează digestia, sporesc senzaţia de saţietate şi asigură energia organismului pe parcursul zilei.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
11:50
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou