Momente fabuloase din fotbal în 2013

Teo Popa, 31 decembrie 2013, Ora 10:33

  • print
  • |
momente-fabuloase-din-fotbal-in-2013-36953-1.jpg

Anul care e pe sfârșite a fost unul foarte interesant pentru iubitorii fotbalului.

1. Pentru fanii români, 2013 a fost cu ghinion, România ratând calificarea la Cupa Mondială din Brazilia. Tricolorii s-au strecurat până la baraj, după ce au terminat pe locul doi într-o grupă dificilă, cu Olanda, Turcia și Ungaria.

"Portocala mecanică" a câștigat clar grupa și au dat și o mână de ajutor României în ultima etapă, când au câștigat în Turcia, principala rivală a tricolorilor pentru un loc la baraj.

Oamenii lui Victor Pițurcă nu au reușit, însă, evoluții pe măsură în duelurile cu Grecia, care s-a calificat, meritat, la turneul final. România nu a mai jucat la o Cupă Mondială din 1998.

2. Bayern Munchen a distrus concurența în 2013. Evoluțiile extraordinare ale bavarezilor, atât în Bundesliga, acolo unde nu au pierdut în acest an, remizând în doar trei partide din cele 33 disputate.

Cu Jupp Heynckes pe bancă, gruparea din Munchen a câștigat Liga Campionilor, după ce a trecut, în semifinale, de FC Barcelona cu scorul general de 7-0. A fost o demonstrație de forță și o răzbunare a grupării germane, care ratase trofeul suprem în 2012 pe teren propriu, cedând la loviturile de departajare în fața englezilor de la Chelsea.

Bayern este pregătită acum de Josep Guardiola, iar forța echipei pare și mai puternică.

3. Sir Alex Ferguson s-a retras din fotbal în 2013. Legendarul manager de la Manchester United, în vârstă de 71 de ani, a pus capăt unei cariere senzaționale, care l-a transformat într-unul dintre cei mai de succes tehnicieni din istoria sportului.

El a transformat-o pe United dintr-o echipă iubită doar în regiunea Manchesterului într-o echipă globală, cu milioane de fani în toată lumea.

4. Transferul lui Gareth Bale la Real Madrid pentru o sumă record de 100 de milioane de euro a făcut senzație în vară. Galezul de la Tottenham Hotspur s-a adaptat greu în Spania, însă a avut evoluții foarte bune în câteva meciuri.

Rămâne de văzut dacă pariul Bale va da roade, mai ales că Real își propune să redevină campioană în Spania și în Europa.

5. Ronaldo vs Ibrahimovic. Bătălia dintre doi super-jucători europeni ai momentului a avut loc în barajul de calificare la Cupa Mondială.

Portughezul de la Real Madrid a marcat toate cele patru goluri ale selecționatei lusitane, în timp ce Zlatan a punctat de două ori pentru Suedia, insuficient pentru calificarea la Mondiale.

Cristiano Ronaldo ar putea primi Balonul de Aur doar pentru evoluțiile magice din aceste partide.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
02:30
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou