S-a descoperi O NOUĂ ZONĂ A CREIERULUI care AJUTĂ în luarea deciziilor

Mirela Ene, 30 ianuarie 2014, Ora 20:00

  • print
  • |
s-a-descoperi-o-noua-zona-a-creierului-care-ajuta-in-luarea-deciziilor-37899-1.jpg

O nouă regiune a creierului, care îi ajută pe oameni să identifice dacă au făcut alegeri greșite, a fost descoperită de către oamenii de știință.

Unele zone ale creierului controlează modul în care sunt puse în aplicare deciziile, însă această regiune, nou descoperită, este responsabilă pentru gândurile de tip "ce-ar fi fost dacă" oamenii ar fi luat altă decizie, informează dailymail.co.uk.

Situat în partea anterioară a craniului și având dimensiunea și forma unei verze de Bruxelles, țesutul neural recent descoperit joacă un rol esențial în procesul de gândire flexibilă care le permite oamenilor să-și schimbe din mers alegerile pe care le fac.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Oxford au ajuns la această descoperire după ce au scanat creierul uman în două moduri diferite. La experiment au participat 25 de bărbaţi şi femei, cercetătorii descoperind că, în urma scanării, această regiune a creierului este alcătuită din 12 secţiuni mai mici.

În timp ce alte regiuni ale creierului monitorizează cât de utile se dovedesc a fi deciziile pe care le luăm, noua structură observată de către cercetătorii se concentrează pe ce am fi putut face în schimb.

"Chiar dacă la prima vedere ar putea părea inutil, dacă vrei să faci ceva eficient este foarte important să analizezi căile alternative prin care ai fi putut obține un lucru", a explicat unul dintre coordonatorii studiului.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
19:12
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou