Best Dental

Sfatul psihologului: Cum să te ţii de hotărârile luate la început de an

Ziarul Atac, 4 ianuarie 2015, Ora 12:31

  • print
  • |
sfatul-psihologului-cum-sa-te-tii-de-hotararile-luate-la-inceput-de-an-44997-1.jpg

Eşecul în ceea ce priveşte respectarea hotărârilor de Anul Nou se datorează, în foarte multe cazuri, pur şi simplu oboselii. Soluţia? Încercaţi să dormiţi mai mult, spune un celebru psiholog.

Profesorul Richard Wiseman, psiholog la University of Hertfordshire, Marea Britanie, afirmă că oboseala slăbeşte voinţa; cercetările sale sugerează că este mai probabil ca persoanele care dorm mai puţin de 7 ore pe noapte să aibă o voinţă mai slabă, iar folosirea unor modalităţi complicate de a respecta regimurile alimentare sau de a merge la sală se poate dovedi inutilă.

Specialistul recomandă o altă abordare: să ne culcăm mai devreme şi să încercăm să mergem la sala de fitness seara, nu dimineaţa la prima oră.

Creierul, explică el, are nevoie de multă energie pentru a face lucruri pe care nu ne dorim cu adevărat să le facem sau care ni se par dificile. Dacă nu dormim suficient, nu vom avea energia mentală necesară.

Unele dintre lucrurile pe care oamenii se decid să le facă, de exemplu să meargă la sală dimineaţa la prima oră, nu fac decât să ne priveze de somn şi mai mult; de aceea, cu timpul, ni se pare tot mai greu să ne ţinem de aceste decizii.

Într-un studiu anterior, din 2010, prof. Wiseman a descoperit că 80% dintre britanicii care decid, cu prilejul Anului Nou, să facă schimbări în stilul lor de viaţă abandonează foarte repede aceste strădanii - înainte de sfârşitul lunii ianuarie.

În cel mai recent studiu condus de el, prof. Wiseman a implicat 1000 de persoane, cărora le-a cerut, într-un chestionar online, să îşi evalueze calitatea somnului şi măsura în care au reuşit să îşi respecte hotărârile luate de Anul Nou.

Peste 60% dintre cei care spuneau că dorm suficient - asta însemnând, de obicei, peste 8 ore - s-au dovedit capabili să îşi atingă ţelurile stabilite. În schimb, doar 44% dintre cei care nu se odihneau suficient au reuşit să se ţină de hotărârile luate.

Luând în calcul aceste rezultate, prof. Wiseman spune că, dacă oamenii s-ar culca ceva mai devreme, le-ar fi mai uşor să-şi atingă obiectivele stabilite.

 

sursa: MailOnline

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
11:35