STUDIU! Facebook te cunoaște mai bine decât membrii propriei tale familii

Mălina Andrei, 15 ianuarie 2015, Ora 14:31

  • print
  • |
studiu-facebook-te-cunoa-te-mai-bine-decat-membrii-propriei-tale-familii-45164-1.jpg

Cercetătorii de la Universitatea din Cambridge au dezvoltat un program bazat pe 'like-urile' de pe Facebook ce pot prezice personalitatea unei persoane mai bine decât pot să o facă membrii familiei acelei persoane, scriu cei de la Telegraph.

Analizând 'scorurile de personalitate' oferite chiar cu ajutorul utilizatorilor s-au determinat 5 trăsături psihologice mari: gradul de deschidere, conștiinciozitatea, extrovertirea, nevroză și agreabilitatea. A fost creat astfel un algoritm care prezice personalitatea unei persoane bazându-se simplu doar pe interacțiunile de pe Facebook. Iar rezultatul este surprinzător.

Echipă a descoperit că software-ul poate să prezică personalitatea unui participant la studiu cu o acuratețe mai mare decât un coleg de la muncă al acestuia analizând doar '10 like-uri'. Analizând 70 de like-uri a permis crearea unei imagini a caracterului unei persoane mai bine decât un prieten sau un coleg de cameră, în timp ce 150 de like-uri au depășit un părinte, un frate. A fost nevoie de 300 de like-uri pentru că programul să judece caracterul unei persoane mai bine decât partenerul de viață al acesteia.

Like-urile sunt folosite de utilizatorii de pe Facebook pentru a exprimă o părere pozitivă față de obiecte online și offline precum produse, activități, sporturi, muzicieni, cărți, restaurante sau site-uri. Având în vedere varietatea de obiecte ce pot primi like și numărul de utilizatori ai Facebook-ului (aprox 1.35 de miliarde de utilizatori lunar), like-urile reprezintă unul dintre cele mai generice moduri de a creă o amprenta digitală.

Analiza acestor date arată ce 'like-uri' sunt echivalente cu un nivel mai mare al unei trăsături psihologice. De exemplu, un like pentru 'Salvador Dali' și 'meditatie' arată un nivel mai mare la gradul de deschidere. La această trăsătură a fost observată cel mai bine o acuratețe mare, ceea ce în mod normal ar fi greu de judecat datorită greutății de a observă o persoană.

Mai multe pe yoda.ro

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
11:18
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou