Best Dental

Un „inel” uriaș a fost descoperit recent în Antarctica. Ce spun specialiștii

Mălina Andrei, 13 ianuarie 2015, Ora 16:51

  • print
  • |
un-inel-urias-a-fost-descoperit-recent-in-antarctica-ce-spun-specialistii-45142-1.jpg

O structură circulară cu diametrul de 2 km a fost observată recent în estul Antarcticii, iar oamenii de ştiinţă cred că ar putea fi vorba despre un crater de impact produs de căderea unor bucăţi dintr-un meteorit mare cât o casă, în urmă cu un deceniu.

Formaţiunea a fost descoperită în cursul unui zbor de cercetare deasupra Antarcticii, în mijlocul unei întinderi plat de gheaţă. În centrul uriaşei „cicatrice" rotunde se află blocuri de gheaţă sfărâmate, iar în jurul ei se află alte structuri circulare mai mici.

Încercând să îşi dea seama ce anume a produs această formaţiune, cercetători au descoperit, în cele din urmă, că două studii separate indicau căderea unui meteorit în regiune, în anul 2004, scrie descoperă.ro.

Unul dintre studii menţiona o serie de infrasunete înregistrate de mai multe detectoare, la data de 2 septembrie 2004; celălalt conţinea observaţiile cercetătorilor de la Staţiunea Davies, baza antarctică permanentă australiană, aflată pe coasta estică a Antarcticii, asupra unei dâre de praf apărute la altitudine mare în atmosferă, în aceeaşi perioadă.

 

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
19:20