Anca Preda, avocatul lipsit de etică

Ziarul Atac, 13 septembrie 2015, Ora 07:30

  • print
  • |
anca-preda-avocatul-lipsit-de-etica-46659-1.jpg

Un consilier local independent din Iaşi, fost membru PP-DD, poate fi acuzat oricând de conflict de interese.

Anca Preda, având şi calitatea de avocat, s-a implicat într-o acţiune deschisă de de Maria Cătuşanu. Mai precis, în 2014, Anca Preda a reprezentat-o pe ieşeancă tocmai împotriva Consiliului Local, acolo unde este membră din 2012. Maria Cătuşanu dorea să ajungă proprietarul unui teren aflat pe teritoriul municipiului Iaşi. Chiar dacă nu era proprietarul terenului s-a folosit timp de mai multe decenii de acesta, fără să existe un moştenitor care să-l revendice, termenul juridic fiind cel de uzucapiune.

 

Secretarul Consiliului Local vorbeşte despre conflict de interese

Denisa Ionaşcu, secretarul Consiliului Local, a explicat că Anca Preda nu s-ar afla într-o stare de incompatibilitate ci mai degrabă într-una de conflict de interese. "Incompatibilitatea este reglementată de lege. Mă feresc să spun că ar fi vorba de o incompatibilitate. În acest caz, eventual, am putea vorbi de conflict de interese. Trebuie analizată această situaţie", a declarat Denisa Ionaşcu.

Anca Preda: "Dacă este cazul, renunţ"

Avocatul Anca Preda a precizat că s-a interesat dacă în acest caz ar comite o ilegalitate. "Consiliul Local nu avea calitate procesuală activă. Cererea formulată a fost respinsă. Acum ne-am îndreptat spre unitatea administrativ-teritorială, reprezentată de primar. Nu m-am gîndit la asta. Dacă trebuie, voi redicrecţiona clienta către alţi avocaţi. Eu am colegi care mi-au spus că nu ar trebui să existe un conflict de interese. Mare parte a contractelor mele sunt încheiate cu societăţi comerciale. Nu m-a ajutat calitatea de consilier local să obţin informaţii despre anumiţi clienţi. Beneficul numărul unu este într-adevăr, notorietatea câştigată în calitate de consilier local. Notorietatea este foarte importantă în avocatură", susţine avocatul Anca Preda.

Nu este deontologic

Decanul Baroului Iaşi, Marius Striblea, a spus că în această situaţie trebuie făcută o analiză atentă asupra situaţiei. "Mai sunt cazuri care din punct de vedere legal sunt acoperiţi. Dar, de exemplu, când un avocat intră într-un dosar în care acuzat este un alt avocat, nu este deontologic. Trăim într-o societate în care deontologia suferă.", a subliniat decanul Baroului Iaşi. Alţi avocaţi o cunosc pe Anca Preda, dar nu de poamă bună. "Este o necunoscută în avocatură. S-a remarcat şi se remarcă doar prin lucruri nedeontologice, intrând împotriva altor avocaţi cea ce este lipsit de etică", a precizat un avocat din Baroul Iaşi.

Magdalena Florea

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
20:19
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou