Averea pe care a lăsat-o Regele Cioabă

Cristian Blănuţă, 20 august 2013, Ora 10:54

  • print
  • |
averea-pe-care-a-lasat-o-regele-cioaba-33448-1.jpg

Regele romilor, care a murit duminică într-un spital din Antalya, a trăit într-un adevărat palat la Sibiu, a avut coroană şi sceptru de aur masiv, însă întotdeauna a fost extrem de discret în ceea ce privea averea sa, potrivit România TV. Ca majoritatea romilor din familii înstărite, a recuperat, la începutul anilor '90, kilograme de aur care îi fusese confiscat de comunişti. În plus, şi-a dezvoltat o firmă de prelucrare a fierului.

Florin Cioabă a recuperat câteva kilograme de aur în 1992, metal preţios ce-i fusese confiscat de comunişti. Florin Cioabă avea o firmă de prelucrare a fierului, iar în ultimii ani şi-a dezvoltat o afacere cu păpuşi ţigăneşti.

Firma de prelucrare a fierului este mică, Florin Cioabă având mai puţin de 10 angajaţi. El prefera să se ocupe personal de această afacere al cărui obiect de activitate consta în achiziţionarea, prelucrarea şi  valorificarea fierului vechi. Mai exact, angajaţii săi confecţionau rame metalice de pat. O parte importantă a averii sale constă, însă, în moştenire. Florin Cioabă a recuperat câteva kilograme de aur în 1992, metal preţios ce-i fusese confiscat de comunişti. Aurul este depozitat acum în bancă. Sceptrul regal, coroana, salbe, monede de aur şi mai multe bijuterii fac parte din averea lui Cioabă.


Florin Cioabă a fost, de asemenea, un familist convins. El s-a căsătorit potrivit tradiţiei ţigăneşti la 14 ani. Pentru regele Cioabă, familia a fost cea dintâi credinţă. Înconjurat de cei patru copii, de nurori, gineri şi nepoţi, Florin Cioabă şi-a dorit ca în mijlocul familiei să aibă parte de odihnă şi de pace. Iar soţia sa, Maria, i-a fost întotdeauna alături. Drept mulţumire, i-a dăruit o stea, în constelaţia Reginei.

Dorin Cioabă, în vârstă de 43 de ani, păstrează tradiţia de familist a tatălui său. Dorin are o relaţie specială cu soţia sa, Sighişoara. Cei doi au împreună o fiică, elevă la Liceul de Artă din Sibiu.
De altfel, Sighişoara Cioabă îşi susţinea soţul în proiectele sale. Ea este creatoarea vestimentaţiei pentru păpuşile de inspiraţie romanes: Lulica şi Bărculică.
Un eveniment de familie mai puţin fericit i-a marcat viaţa regelui Cioabă. În 2003, Cioabă şi-a măritat fiica, în vârstă de numai 12 ani, iar evenimentul a declanşat un scandal internaţional. Baroneasa Emma Nicholson, pe atunci raportor UE, a cerut ca Ana-Maria Cioabă să nu fie lăsată lângă proaspătul ei soţ. De la nunta fiicei sale, Cioabă şi-a reconsiderat opinia în ceea ce priveşte căsătoriile între copiii romi. Din 2011 acesta a pornit o adevărată campanie de descurajare a căsătoriilor între copiii romi.


Autointitulatul rege al romilor Florin Cioabă a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya, unde medicii îi montaseră, vineri, un dispozitiv care să-i ajute inima să pompeze sânge. Trupul său neînsufleţit va fi adus în ţară marţi, iar înmormântarea ar urma să aibă loc vineri, la Sibiu.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
12:41
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou