Bombă electorală: Denunț penal împotriva Elenei UDREA!

Cristian Blănuţă, 3 octombrie 2014, Ora 15:39

  • print
  • |
bomba-electorala-denunt-penal-impotriva-elenei-udrea-43731-1.jpg

Potrivit Luju.ro, pe numele șefei PMP a fost depus un denunț penal la Parchetul General.

Udrea este acuzata de conflict de interese, deturnare de fonduri si subminarea intereselor financiare ale Uniunii Europene. Astfel, pe numele Elenei Udrea ar fi fost depus, la Parchetul General, un denunt penal.

Aceleasi surse afirma ca, in urma denuntului, a fost format dosarul 535/P/2014, care se afla in faza actelor premergatoare, informează Luju.ro.

Acuzatiile ar viza fapte pe care Elena Udrea le-ar fi comis in perioada in care a detinut functia de ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Mai exact, dosarul priveste contractul incheiat, in 2011, intre Ministerul Dezvoltarii si Medusa Hotel International SRL, pentru realizarea "Complexului de Agrement La Stejarii". Un contract finantat, asa cum se arata intr-un comunicat al ministerului, prin Programul Operational Regional 2007-2013 depus pe Axa prioritara 5 - dezvoltarea durabila si promovarea turismului, domeniul major de interventie 5.2 - crearea, dezvoltarea si modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice.

Udrea, acuzata ca a folosit bani europeni pentru un complex rezidential privat

Proiectul, finalizat in decembrie 2013, ar fi costat 11 milioane de euro, dar, potrivit denuntului depus impotriva Elenei Udrea, complexul turistic nu ar fi fost utilizat pentru scopul in care a fost construit.

In realitate, acesta ar fi luat destinatia unor facilitati gandite sa aduca beneficii exclusive unei societati private, mai exact facilitati de agrement si exploatare a unui complex rezidential proprietate privata.

Mai mult, sustine autorul denuntului, faptul ca respectivul complex realizat cu fonduri UE a ajuns sa fie un complex rezidential privat, ar rezulta chiar din faptul ca aici insasi Elena Udrea ar avea asigurata o locuinta proprie. De asemenea, o alta dovada a faptului ca acest complex nu este unul turistic este reprezentata de faptul ca accesul nu este unul liber, ci s-ar face doar pe baza unei invitatii.

Practic, Elena Udrea este acuzata ca ar fi folosit bani de la bugetul de stat si din fondurile Uniunii Europene pentru a ridica un complex rezidential privat, desi investitia viza construirea "Complexului de agrmenet La Stejarii", al carui obiectiv era sa contribuie la imbunatatirea si diversificarea serviciilor turistice prin cresterea numarului de turisti la nivelul Capitalei.

Autorul denuntului cere procurorilor de la PICCJ sa verifice modul in care fondurile pentru realizarea acestei investitii au fost obtinute, precum si modul in care acestea au fost utilizate, iar in final sa dispuna declansarea urmaririi penale impotriva protejatei lui Traian Basescu si trimiterea acesteia in judecata.

 

Sursa: stiripesurse.ro

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
12:56
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou