Candidaturi la BEC: Un tehnician electronist şi o profesoară susţinută de "Partidul România Floare"

Ziarul Atac, 22 septembrie 2014, Ora 00:00

  • print
  • |
candidaturi-la-bec-un-tehnician-electronist-si-o-profesoara-sustinuta-de-partidul-romania-floare-43466-1.jpg

BEC a refuzat înregistrarea unor candidaturi inedite pentru Cotroceni, pe motiv de dosare incomplete, între acestea numărându-se un autorecomandat "tehnician electronist&radio&televiziune&energetică", o pensionară a cărei avere e o bicicletă şi o profesoară susţinută de "Partidul România Floare".

Un cetăţean care se recomandă a fi de profesie "tehnician electronist &radio &televiziune &energetica", cu dublă cetăţenie româno-americană, a solicitat Biroului Electoral Central înscrierea în cursa prezidenţială în calitate de candidat independent, anunță Mediafax.
"Sunt unul dintre Luptătorii din Rezistenţa Naţională Anti-comunistă a României, 1961 - 1988, exilat de dictatura comunistă", susţine autorul solicitării înaintată BEC în 15 şi 28 iunie.


El cere, totodată, ca statul să-i ofere "mijloacele de informare publice" pentru a obţine votul românilor.
"Conform dreptului public, care stipulează, oricine are dreptul şi trebuie să i se ofere posibilitatea să participe în afacerile publice şi guvernamentale ale ţării, fără nici o discriminare, în concordanţă cu Declaraţia Universală a Dreptului Omului, cu acordul internaţional, cu Drepturile Civile şi Politice, totodată solicit Statului Român mijloacele de informare publice, conform uzanţelor internaţionale, pentru a informa şi cere votul de acceptare a patrioţilor români", a susţinut autorul solicitării adresate BEC, care se încheie cu observaţia "Nu am primit răspuns, se trage de timp!".


O altă solicitare a provenit din partea unei pensionare divorţate, de profesie inginer chimist, care doreşte să fie candidat independent. Femeia a ataşat inclusiv o declaraţie de avere, în care a menţionat că deţine "doar o bicicletă" şi circa 5.600 de lei datorii la bănci.
În plus, a dat asigurări printr-o declaraţie că nu a fost lucrător sau colaborator al Securităţii.


Însemnul electoral al pensionarei, depus odată cu solicitarea de înregistrare a candidaturii, este "floarea albă de brânduşă".
"Depun semnul electoral care reprezintă o floare albă de brânduşă (ca simbol al păcii), orientată de la centru spre dreapta, precum opţiunea mea politică personală (de centru dreapta)", spune femeia.


O altă solicitare a venit din partea Partidului România Floare, neînscris însă în Registrul partidelor politice, pentru înregistrarea candidaturii unei profesoare de matematică-fizică.


Ulterior solicitanta a revenit cu o altă adresă scrisă de mână şi înaintată BEC: "în cazul în care apare o problemă că eu candidez ca independentă, susţinută de Partidul România Floare, vă rog să înlocuiţi cererea aceea cu cea pe care o trimit alăturat, adică candidez sub semnul electoral al Partidului România Floare".


La cererea Partidului România Floare este ataşat un document intitulat "opis centralizator" al listelor de susţinători, în care se menţionează că ar fi fost strânse peste 250 de mii de semnături, faţă de minimul de 200 de mii de semnături prevăzut de lege.
În cazul tuturor solicitărilor de înregistrare a candidaturilor, Biroul Electoral Central a menţionat că nu poate înregistra dosarele de candidatură întrucât sunt incomplete sau nu respectă solicitările cuprinse în legislaţia în vigoare.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
21:16
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou