Cine e consilierul “mână lungă” care vrea să pună mâna pe Sectorul 3

Valeriu Daniel, 19 decembrie 2014, Ora 23:10

  • print
  • |
cine-e-consilierul-mana-lunga-care-vrea-sa-puna-mana-pe-sectorul-3-44876-1.jpg

Contopirea PNL-ului cu PDL-ul a dat aripi unui vechi beneficiar al sistemului de şpăgi creat în sectorul 3 de fostul primar Liviu Negoiţă.

Este vorba despre Victor Tărtăcuţă, fostul viceprimar care, deşi provine dintre pedeliştii minoritari absorbiţi de noul PNL încearcă se pare să preia puterea în consiliul local.

Unii dintre consilierii locali PNL se plâng de faptul că "PDL-istul" Victor Tărtăcuţă poreclit "Mână lungă" din cauza influenţei pe care o are printre colegii săi din consilieri, încearcă să facă în forul legislativ al sectorului 3. Cunoscut ca unul dintre „sforarii" primăriei pe vremea când era mâna dreaptă a fostului primar Liviu Negoiţă, Tărtăcuţă simte acum că a venit momentul să revină în linia întâi a „combinaţiilor". Consilierii proveniţi din vechiul PNL sunt incomodaţi de această situaţie mai ales că grupul de foşti PDL-işti condus de Tărtăcuţă vor să preia puterea şi impună candidatul la primărie la alegerile din 2016.

A devenit consilier al lui Ruşanu, penalul de la ASF

Dar cine este "mână lungă" şi de unde îşi trage acest politician - afacerist local seva. După ce a părăsit funcţia politică de viceprimar în 2012, Tărtăcuţă a găsit tot un loc călduţ de director economic chiar la controversata Agenţie pentru Supraveghere Fiscală. Preferat de fostul director general Dan Radu Ruşanu, în prezent arestat de DNA pentru favorizarea infractorului, Tărtăcuţă a lucrat ulterior şi pe funcţia de consilier al directorului general al agenţiei pe un salariu cum numai ASF ştia să ofere şefilor.

Contracte pe bani publici cu statul

În anul 2006, Tărtăcuţă a fondat firma Indoor Media Group, cu sediul social chiar pe strada Parfumului, pe care se află, de altfel, şi Primăria Sectorului 3. Coincidenţă sau nu firma lui Tărtăcuţă care era în acea perioadă viceprimarul sectorului 3 avea mare priză la banii publici. A semnat contracte pe bani publici cu instituţii ale statului. Astfel, în noiembrie 2007, Autoritatea de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti i-a atribuit un contract de aproximativ 45.000 de lei, pentru servicii de realizare şi tipărire de afişe. De asemenea, în aprilie 2008, Autoritatea Naţionala pentru Tineret i-a atribuit un contract de aproximativ 150.000 de lei, pentru furnizarea unor produse personalizate, Indoor Media Group fiind singurul ofertant. Şi soţia lui Tărtăcuţă lucrează la stat, Cristina Pricop fiind şef birou la Comisariatul Regional Pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Bucureşti-Ilfov.

Avere impresionantă: două penthouse-uri şi un apartament în Austria

Tărtăcuţă deţine pe numele său trei terenuri intravilane de aproximativ 2.400 mp în Telega, Prahova, şi a obţinut prin succesiune părţi din alte cinci terenuri în Bucureşti, Pantelimon şi Brăila. El şi soţia mai au două penthouse-uri de peste 150 mp fiecare, un apartament într-o staţiune de lux din Austria, Kaprun, o vilă în Bucureşti şi o casă de vacanţă în Prahova. Tărtăcuţă mai deţine şi cotă-parte din alte trei apartamente. Are trei autoturisme, printre care şi un Mercedes clasa B, fabricat anul trecut şi un Smart, dar şi jucării vechi de aproximativ 150.000 de euro, bijuterii de aproximativ 10.000 de euro şi tablouri de aproximativ 5.000 de euro.

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
21:13
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou