CIOLANNIS - MAREA AERISEALĂ

Ziarul Atac, 1 decembrie 2014, Ora 00:39

  • print
  • |
ciolannis-marea-aeriseala-44588-1.jpeg

Ce predicţie! Cum l-a numit nenea Iancu pe noul preşedinte al României, nici că se putea mai bine: Ciolannis! Exprimă foarte clar lupta pentru putere. O putere putredă însă, care a ruinat ţara, care a ros-o de toate ciolanele! Dar iată că, aşa cum speră orice naiv, ciolănimea şi-a găsit naşul, păcătoşilor le-a venit pe cap tocmai omul hărăzit să-i termine. Le va sta ciolanul în gât! spun entuziaştii. Un foc de paie, un vot în diaspora, a aprins flacăra revoltei şi a schimbării.

La Târgul de carte "Gaudeamus", unde mi-am lansat în premieră mondială albumul BRANCUSI IN AMERICA, am avut ocazia, timp de cinci zile, cât am stat la standul Fundaţiei "Voci Strămoşi", care mi-a expus peste 50 de titluri din opera mea literară şi mi-a proiectat non-stop filmul BRANCUSI-CIOPLITORUL DE SUFLETE, să discut cu sute de oameni, de diverse profesii şi vârste, români de toate culorile şi opiniile.

Evident, cei mai mulţi au fost simpli spectatori, fără bani. Trebuia să discuţi cu o sută, până se hotăra unul să cumpere o carte. De aceea, multora, pe care îi simţeam cu o scânteie în ei, le dăruiam câte o carte. Am dăruit câteva sute de cărţi. Aşa am aflat încă o dată că viaţa fiecărui om este un roman, plină de poveşti neaşteptate. Iar cum oamenii comunică povestind, am avut ce auzi.

I-aş împărţi în câteva categorii. În primul rând, naivii, în general, tineri, care aveau în comun aceeaşi nădejde, că noul preşedinte va face curat! Mulţi ziceau că "Johannis a făcut în trei zile, cât Băsescu în zece ani", adică a cerut să se termine cu restanţele ruşinii, i-a mobilizat pe parlamentari şi i-a obligat pe PSD-işti să respingă alături de opoziţie legea amnistiei şi graţierii şi au ridicat toate imunităţile cerute de justiţie.
Din altă categorie, mai numeroasă, făceau parte scepticii, cârcotaşii, precauţii, cei care îşi râdeau în barbă de naivi, care nu credeau că se va schimba ceva în bine, că nu se va face primăvară cu o floare. În fine, pe mulţi i-aş plasa în clasa amorţiţilor, a celor cu creierele bine spălate, blocaţi de aşteptare, de atâtea speranţe năruite. O categorie, pe care un doctor o numea clasa îndobitociţilor, a celor care au ieşit din faza umană. Exista chiar alături de standul Fundaţiei "Voci Strămoşi", unde mă aflam eu, un stand numit "Drojdia Societăţii". Sigur, însuşi proprietarul arăta ca un homeless.

Amorţeala i-a blocat total pe români, au ajuns să aibă mintea înceată, deşi şi pe cei mai sceptici i-au oripilat cozile umilinţei formate din cei care au dorit sa voteze în străinătate, fără să înţeleagă de ce. Şi de ce scânteia s-a produs în afară, în diaspora română! Cei mai mulţi spuneau că acest cuplu Băsescu-Ponta va fi mai de tristă amintire decât cuplul Ceauşescu, fiindcă actualii maimuţoi au condus ţara nu având cizma roşie şi Zidul Berlinului în spate, ci Occidentul, UE, America, libertatea şi pacea! Toate condiţiile ca ţara să meargă bine, ceea ce înseamnă că aceşti conducători au fost de paie, oameni de nimic, incapabili să conducă o ţară, dacă au fost incapabili să mai pună nişte urne de vot, să nu ne facem de râsul lumii! Dar ne-am făcut!

De aceea, ei trebuie să plece! Să nu mai audă poporul de asemenea lighioane, care au dovedit că nu au decât sâmburele discordiei, al scandalului! Au creat în ţară un fel de război civil. Toată energia negativă a românilor, care ieri s-a vărsat împotriva dictatorilor, se varsă în această direcţie, deşi tot naivii i-au ales pe cei doi şmecheraşi. Marea aeriseală trebuie să înceapă cu ei, apoi cu demascarea şi curăţirea parlamentului şi a partidelor de corupţi. De toţi suspecţii de corupţie! De toţi ofiţerii sub acoperire, care îşi bagă nasul unde nu le fierbe oala.
Va reuşi Ciolannis să facă marea aeriseală? Va reuşi dacă îl ajută în continuare îngerii, poporul cuminte, aşezat, dornic de fapte măreţe pentru ţară. Însă e nevoie de o tenacitate imensă. E nevoie de o bătălie uriaşă între îngeri şi ticăloşi. Imaginaţi-vă bătălia de la Călugăreni, dar nu cu săbii, ci cu oase, cu ciolane. Asta trebuie să facă Johannis, să le dea bandiţilor cu ciolanele în cap, cu acele ciolane pe care le au acum în dinţi şi le rod de zor!

Un medic, care are de-a face cu sute de români pe zi la cabinetul său, îmi spunea că ne facem iluzii de pomană, fiindcă se uită că toată bogăţia se află la cei corupţi. Aţi încercat vreodată să luaţi ciolanul din gura unui câine hămesit? Şi sunt mulţi, şi bine stratificaţi. Au cucerit toate treptele puterii, e o armată uriaşă de ciolănişti, care nu au cum să renunţe la ciolane, la privilegii. Au bani, toţi banii ţării sunt la ei. Cum să lupte Johannis, doar cu mâna goală (6 case nu înseamnă nimic), împotriva baronilor corupţi, nu are nici o şansă. Plus că el însuşi este naiv. În timp ce el acceptă să deschidă un turneu de tenis, să dea cu racheta într-o minge, Iliescu anunţă alegeri anticipate, să le dea satisfacţie perdanţilor, în stilul diversionist cunoscut.

Nu vă puteţi imagina câte am putut auzi. O astfel de experienţă, să ai un stand în exclusivitate, să te întâlneşti cu atâţia oameni din masa tăcută, e de invidiat, nu o poate avea nici un politician. Şi Johannis şi-a lansat o carte, dar lumea a venit la noul preşedinte, nu la scriitor. Dacă şi-ar fi lansat cartea în condiţiile în care ar fi pierdut alegerile, nu prea mai avea cumpărători. Dar e moda ca politicienii în vogă şi puşcăriaşii să scrie cărţi. Politicienii de azi, puşcăriaşii de mâine, ca să aibă timp să-şi scrie memoriile. Aşteptăm volumul despre cum va arăta "România lucrului bine făcut". Nimeni nu vorbea de o carte, de un scriitor, toţi făceau politichie. Îşi aruncau o privire asupra cărţilor de la stand, apoi venea întrebarea inevitabilă: Ce părere aveţi despre Johannis? Dar despre Ponta? Cine sunt? N-am auzit de aceşti scriitori! Sunt români? Pe standul nostru nu există aşa ceva.
La Târgul cărţii de învăţătură se vorbea despre altceva, o vorbăreală interminabilă. Nu e de mirare că, aşa cum mi-a spus directorul Târgului, dl. Epstein, în ultimii cinci ani au dispărut din România 2/3 din numărul editurilor, ceea ce înseamnă o gravă criză. Criza cărţii reflectă criza ţării. O ţară fără carte, nu are parte! În loc de edituri, ne-au invadat produsele agro-turistice!
Mulţi căutau cauzele crizei şi soluţii pentru marea aeriseală. Şi opinia unanimă este că un mare vinovat ar fi presa. Atâta timp cât există presa aservită, această uriaşă masă de aşa-zis ziarişti sau analişti, care îşi tot dau cu părerea de 25 de ani, care o tot scaldă, care au transformat presa într-o scăldătoare unde îi tot botează pe ticăloşi, îi botează cu nume şi fapte inventate, transformă ruşinea în merit, fac glume din lucruri serioase şi blasfemii din locuri sfinte, e greu să se facă curat. Marea aeriseală trebuie, de fapt, să înceapă cu ei. Nu mi-am imaginat ca "ziariştii noştri" să se bucure de asemenea aprecieri tranşante, să fie asociaţi constat cu bandiţii, să fie puşi alături de puşcăriabili.
De adevărate crime morale sunt acuzaţi oameni ca Adrian Sârbu, Ion Cristoiu, Nistorescu, Stelian Tănase, Mircea Dinescu, CT Popescu, Roşca-Stănescu, Pora, Vodă, Esca, Răduleasca, Marin şi încă zeci ca ei, care nu înţeleg că sunt părtaşi la dezastrul ţării, la adormirea populaţiei, fiindcă au scăldat-o continuu, au menţinut o falsă mitologie în jurul puternicilor zilei pe care i-au slujit într-un fel sau altul, în funcţie de pomenile primite. Dacă aceşti tovarăşi de jecmăneală nu dau un pas înapoi, mizeria se va menţine, va continua nenorocirea, pe care am numit-o Statul de gaşcă.

Ei sunt primii care au menţinut gaşca, aşa cum este şi gaşca gâzilor de la Antena 3, partizani, lipsiţi de obiectivitatea necesară unui ziarist (în chiar ziua votului, pe 16 nov., la ştirile de la orele 19, Gâdea îi îndemna pe români să iasă la vot şi să voteze cu Ponta!). Dar cea mai blamată, ca model de odioşenie, a fost gaşca Patapleşeanu, adică formată din triada Patapievici-Pleşu-Liiceanu, care au lins puterea cât au putut, ca să se bucure de toate căpătuielile. Erau cititori care veneau năuci de la parter şi-mi spuneau, nu vedeţi, tot ei sunt pe panouri! Nu intri bine în târg, şi-i vezi în fruntea scriitorimii! De zeci de ani, nu mai lasă locul altora! Aceşti monştri trebuie să dispară, să se retragă, să dea un pas înapoi. Ei au făcut cea mai mare crimă, au lovit în demnitatea şi esenţa ţării, au decretat că Eminescu e "cadavrul nostru din debara, de care trebuie să ne debarasăm", iar despre poporul român au decretat că are "structura fecalei"! Cu fecale trebuie să-i lovească marele Ciolannis dacă nu vrea să ajungă să fie asimilat de această gaşcă odioasă!

Acum are limpede în faţă lichelismul naţional, nu se poate face armonie cu lichelele. Trebuie găsite căile îndepărtării radicale, altfel vom ajunge să spunem din nou ca Iisus Hristos: "Scuip din gura mea tot ce-i căldicel"! Dacă va proceda cu metode "călduţe", e pierdut. Deja o cititoare, arhitect, ne-a adus vestea că îl va lua consilier pe scăldăţoiul Pleşu! E terminat! Şi cum de-a acceptat să meargă la spălăcita aia, care îi tot dă ca Vodă prin Lobodă cu profesioniştii!? Păi dacă România avea atâţia profesionişti cum guiţă ea de 20 de ani, eram la nivelul Suediei. Emisiunea ar fi trebuit să se numească Neprofesioniştii, fiindcă în România ei sunt capii, aceşti neica-nimeni, aceşti impostori, aceşti dedublaţi, România actuală este opera lor! Ce face Stelică Teverică? El nu e profesionist? Aşteaptă schimbare de la Johannis? Dar el de ce nu o face? A promis schimbări radicale! Dar a fost înghiţit de măgăoaia TVR. Aşa cum va fi înghiţit şi Ciolannis de Românica.

Cam acesta era tonul oamenilor, un ton de revoltă. Umorul de altă dată a lipsit. Nimeni nu era relaxat şi mulţi îi consideră pe "telectualii lui Pazvante" nişte paiaţe. Cineva îmi spunea că a citit ultima carte a lui Liiceanu, Fie-vă milă de noi!, care ar fi valabilă pentru ticăloşi ca el. Cei care îl iubiţi pe îngerul Gabriel, nu-l confundaţi cu un inhumanitas. Încă nu înţelegeţi mojicia, hidosnicia acestui om, proasta lui condiţie mentală? Iată cine o face pe victima, el, care este profitorul number one al istoriei post-decembriste, de când i s-a oferit pe tavă Ed. Politică şi finanţări peste finanţări! O imensă avere a intrat în cămara acestui veleitar. Voi trebuie să le spuneţi Liichelelor: Fie-vă milă de noi, profitorilor ordinari, şi lăsaţi-ne în pace! Nu ne mai luminaţi cu hoţiile voastre. Cică această somitate a fariseismului justifică tocmai acest cuvânt care l-a băgat în istoria ruşinii: lichea! Se laudă că el a făcut un concept nobil din licheaua de pe uliţi! Poate că l-o fi înnobilat şi pe Eminescu, mai ştii?, de la care purcede „canalia de pe uliţi"! Iar Licheaua şi Canalia şi-au dat mâna şi au ajuns la putere, cum au ajuns alde Patapleşeanu, ani de zile în fruntea instituţiilor importante ale ţării! Au avut televiziunile, presa şi editura Humanitas la dispoziţia lor. Orice le vomita mintea, aveau deschise uşile editurii. Dacă unul a vomitat că poporul român are „structura fecalei", ceilalţi l-au decretat genial, au publicat imediat cartea, iar Pârţescu l-a decorat! Unul a devenit notoriu cu zvastica pe ponei, a avut sistematic o atitudine anti-românească, altul ne-a nenorocit cu gafe de politică externă, a omorât relaţia noastră curată cu Serbia, a făcut atâtea crime culturale, ca ministru al culturii, iar plagiatorul lui Heidegger e incapabil de o idee personală, fiindcă îi lipseşte baza, fundamentul, adică talentul! E un produs al marii confuzii, al marii confiscări a idealului moral al eroilor de la ‘89. El introduce confuzia încă din titlul cărţilor! Auzi, profitorul, se substituie celor mulţi, zice "fie-vă milă de noi"! Călăul, o face pe victima! Auziţi ce oropsit este, săracul, de alde Tonta, cere clemenţă, cere legea graţierii! Halal intelectual! Aşa sunt toţi, Iliescu, Băsescu, Patapievici, Tismăneanu şi toată şleahta care s-au ţinut de ciolane! Cu propriile ciolane trebuie alungaţi!

Dacă Johannis nu scapă de ei, mizeria se va perpetua, fiindcă ei au aruncat în popor sămânţa discordiei, sămânţa exclusivismului, a ideii de gaşcă, a sfidării celorlalţi, care au altă opinie faţă de ei, care reprezintă masa tăcută, a bunului simţ, a muncii cinstite! Aceşti hoţi nu-s în stare să producă nimic bun şi nici răul nu l-ar fi produs dacă nu ar fi fost mereu pompaţi de la buget. Tot ce au realizat e pe baza sumelor uriaşe venite de la contribuabili. Li s-au dat ciolane infinite, să se sature, dar înghit în draci, nu se mai satură.

Oare aceşti vulpoi nu înţeleg ceea este atât de evident pentru toată lumea, că ei au fost lideri de opinie, că timp de 25 de ani au fost în prim-plan, că au avut mii de ore de emisie pe toate posturile, că ei au fost călăuzele propagandistice, ideologice, ale naţiei? Dar ce fel de călăuze au fost aceşti ideologi, aceşti analişti politici, dacă au târât ţara într-o permanentă criză, la toate nivelurile? Criza ţării este criza lor. Bolile lor contagioase, neputinţele lor creatoare au îmbolnăvit ţara. Guvernele s-au mai schimbat, dar ei nu! Ei sunt putregaiul, ei sunt în primul rând lichelele teoretizate de liderul lor damnat, fără pic de iluminare! De aceea Ciolannis, noul preşedinte, trebuie să-i bată cu propriile arme, cu propriile lor ciolane! Marea aeriseală înseamnă lupta ciolanelor, marea bătălie a ciosvârtelor, a copitelor! Vom reveni şi cu alte impresii de la Târgul de carte.

Grid Modorcea

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
11:49
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou